de huidige stadsdichter Derk Postma
de huidige stadsdichter Derk Postma onbekend

cultureel café 13 april 2022

3 april 2022 om 20:04 Lokaal Deel je nieuws

Installatie Stadsdichtersgilde in Cultureel Café

Woensdag 13 april as. brengt het Cultureel Café Veenendaal een bijzonder programma. Dan zal namelijk het eerste Stadsdichtersgilde van Veenendaal worden geïnstalleerd.

Tot nu toe was het gebruikelijk dat in Veenendaal om de drie jaar een Stadsdichter werd verkozen. Vanaf 2022 is er door het Kunstplatform Veenendaal voor gekozen om niet langer één Stadsdichter te verkiezen maar een Stadsdichtersgilde. Dit Stadsdichtersgilde is een initiatief van Daphne Kalff.                                                                                                                    Na de installatie van vier Stadsdichters de afgelopen jaren, Mats Beek, Joyce Willemse, Christiaan Abbing en Derk Postma, zal nu een collectief van dichters de poëzie in Veenendaal onder de bevolking promoten. 

Het Kunstplatform Veenendaal heeft een voordracht gedaan aan het college van B&W van een aantal lokale dichters. Daphne Kalff, Samira Serghini, Mats Beek en Wilco van Doorn zijn bereid gevonden het gilde te bemensen. Het viertal zal de komende twee jaar de poëzie onder de aandacht van de bevolking gaan brengen en zich tevens opwerpen als ambassadeurs van de lokale dichtkunst. 

Tijdens het Cultureel Café van 13 april as. in Brasserie Burger & Drinks (BED) aan de Markt zal het Stadsdichtersgilde worden geïnstalleerd, zullen de leden van het nieuwe gilde aan het publiek worden voorgesteld,  zal de wethouder van cultuur hen toespreken en feliciteren en zal de scheidende Stadsdichter Derk Postma een aantal gedichten voordragen.                        In hun “maiden-gedichten-speech” zullen de vier leden van het eerste Veenendaalse Stadsdichtersgilde een aantal gedichten voordragen.

En wat is er mooier wanneer twee cultuuruitingen in het Café samenkomen? Daarom zullen de voorgedragen gedichten omlijst worden met muziek van Noah Noordzee en Samira Serghini.

De presentatie van de avond is in handen van Jaap Pilon. De toegang tot het Cultureel Café is gratis. De avond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Na afloop van het programma is er zoals gebruikelijk gelegenheid om gezamenlijk gezellig bijeen te zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie