Afbeelding
Pixabay

Stadsdichtersgilde vervangt enkele stadsdichter

12 maart 2022 om 11:29 Overig

VEENENDAAL Niet langer één stadsdichter voor drie jaar, maar een groep mensen die door het college en het Kunstplatform Veenendaal zijn aangesteld als promotor van poëzie. En met hun gedichten tevens ambassadeurs zijn voor Veenendaal.

Peter Kuijpers

Mats Beek was voor Veenendaal de eerste Stadsdichter, opgevolgd door Joyce Willemse en hierna Christiaan Abbing. Derk Postma was als laatste benoemd en nu heeft het college bekend gemaakt dat zij kiezen voor een Stadsdichtersgilde. ,,We hebben ook al een Stadsgids en willen dit duurzaam maken door meer mensen te laten samenwerken. Hiermee krijg je kennisoverdracht en het is minder kwetsbaar dan wanneer maar één persoon dit regelt. Nu willen we dit tevens voor de Stadsdichters gaan doen; hier een gilde voor organiseren’’, aldus wethouder Engbert Strooboscher. Het Kunstplatform Veenendaal draagt de dichters voor en het college zal deze benoemen.

,,Het Stadsdichtersgilde is een beetje afgekeken van Utrecht, dat al met gildes werkt. Het is een goede benaming voor het werk dat mensen vol enthousiasme doen en veel kennis van hebben. Ook voor het Stadsdichtersgilde betekent dit een mogelijkheid voor meer kennisoverdracht. En wellicht dat er voor de toekomst dan ook meer animo is hierin samen te werken.’’ Het college wil het gilde starten met de heren Mats Beek en Wilco van Doorn en de dames Daphne Kalff en Samira Serghini voor een periode van twee jaar. ,,Het installeren van de leden van het Stadsdichtersgilde Veenendaal zal volgende maand op 13 april gebeuren in het Cultureel Café.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie