De aanvalslinie van GVVV zorgt voor gevaar voor het doel van keeper Koen Hagelstein van de Merino's. (Foto: Henk Jansen)
De aanvalslinie van GVVV zorgt voor gevaar voor het doel van keeper Koen Hagelstein van de Merino's. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

'Potje' voetbal op 'De Groene Velden'

  Sport

'Zo'n oefenpotje tussen beide clubs mag van mij elk jaar wel'

Door Henk Jansen

Mits er voldoende afstand zou worden gehouden, konden zowel supporters van de twee Veenendaalse voetbalclubs 'De Mernio's' en GVVV weer terecht langs de krijtlijnen. Die van het sportpark De Groene Velden, de domicilie van 'De Merino's'. De club had, met het ophangen van rood- witte linten langs het sportpark, het nodige gedaan om de 1,5 meter afstand te waarborgen. Een groot deel van de toeschouwers hield zich keurig aan de regel. Het werd een aardig potje voetbal tussen de nieuwbakken 1e klasser 'De Merino's' en 2e Divisionist GVVV.

Veenendaal - Voor 250 belangstellenden was er plek op sportpark 'De Groene Velden 1'. En dat aantal was er ook. Voor een toegangskaart moest vijf euro worden neergeteld. De helft van het bedrag gaat naar 'De Merino's' en de andere helft wordt besteed aan een goed doel. Wat het goede is was nog niet bekend. Onder stralende weersomstandigheden, waarin velen op de grasheuvel een plek om te zitten hadden gevonden, gingen er eens goed voor zitten. Het zag de ploeg van sportpark Panhuis de partij met 3-1 winnen. Voor 'de blauwen' kwam de zege in de tweede helft tot stand.

Partij

In de eerste helft gaf 'De Merino's, dat volgend seizoen als promovendus in de 1e klasse uitkomt, de al enkele seizoenen op 2e Divisie uitkomende GVVV, aardig partij. Het was GVVV dat de bal goed en snel rond liet gaan, maar 'De Merino's 'toonde naar gelang de wedstrijd vorderde gelijkwaardig. Vooral de verdediging van de thuisploeg gaf maar weinig weg. De snelle en kopsterke Berry Powel werd maar weinig kans geboden. De spits werd maar weinig tijd vergund om de bal aan te nemen. De keer dat hij zijn verdediger (s) te snel af was, en de bal met een ferme kopstoot richting het doel gaf, was het doelman Koen Hagelstein die voor blijvende mineur op het gezicht van Powel zorgde. Later in de wedstrijd werd zijn mineur nog groter toen hij vanaf de strafschopstip, nadat de bal door een verdediger met de hand was gespeeld, miste. Hagelstein stopte het schot op fraaie wijze. 'De Merino's' had in de 17e minuut de leiding genomen. De bal werd uit een vrije trap fraai ingeschoten door Ariën Bakkenes. Via een nogmaals gegeven strafschop zorgde aanvoerder Philip Ties voor de gelijkmaker. Dat was ook de ruststand. Na rust waren de aanvallen van 'De Merino's' op het doel van GVVV op de vingers van één hand te tellen. Het was Joshua Patrick, een aantal seizoenen de succesvolle spits van DOVO, die Berry Powel in de tweede helft verving, GVVV met zijn doelpunt op een 2-1 voorsprong zette. Het werd nog 3-1. Het werd een aangenaam partijtje voetbal. Aan Merino's zijde verliet Ryan Holman halverwege de eerste helft op de schouders van zijn medespelers, en onder applaus, het veld. Hij stopt met voetballen en wordt assistent- trainer bij 'De Merino's.'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden