Vanaf links Adrie Timmer, Dick van Ingen, Grimbert van Blijderveen en Nico Wagenvoort. (Foto: Wim Brouwers)
Vanaf links Adrie Timmer, Dick van Ingen, Grimbert van Blijderveen en Nico Wagenvoort. (Foto: Wim Brouwers) (Foto: )

De voetbal blijft rollen op De Abdijhof!

  Sport

'Een steady 3e klasser, daar moet FC Lienden naar streven'

Door Henk Jansen

De voetbal blijft rollen op sportpark 'De Abdijhof' in Lienden! Daar bestond onlangs enige twijfel over. Daarover FC Lienden bestuurslid Dick van Ingen: ''In het afgelopen seizoen dreigde voor FC Lienden een nieuw doemscenario te ontstaan. Na het bekend worden van het stoppen van de Zondag 1 in de 3e divisie, stond ook de Zaterdag 1 op omvallen. Maar in het seizoen 2020-2021 wordt er toch competitievoetbal gespeeld. Een zaterdagteam, dat in de 4e klasse uitkomt.''

Lienden - Na de leegloop van de selectie aan het begin van het seizoen, kon er in februari geen volledig zondagteam meer samengesteld worden en dreigde er een terugtrekking uit de competitie voor de Betuwse club. ''Terugtrekking tijdens het seizoen zou ook betekenen, dat volgens de regels van de KNVB, er geen Zaterdag 1 meer aan de huidige competitie zou mogen deelnemen. Het stopzetten door de KNVB van de competitie in maart vanwege het coronavirus kwam als geroepen'' volgens Van Ingen. Het probleem van een nauwelijks volwaardige selectie bleef echter bestaan. De bestuursleden Grimbert van Blijderveen en Van Ingen onderkenden het probleem van te weinig spelers.

Dorpsclub

Spelers met een verleden als speler van FC Lienden werden benaderd en reageerden enthousiast. De Zondag 1 sponsoren reageerden ook positief. De “Vrienden van Lienden” werd opgericht als nieuwe sponsorgroep. Wat nog ontbrak was een nieuwe hoofdsponsor. Er werden er twee gevonden. Te weten Adrie Timmer en Nico Wagenvoort. Beiden waren lange tijd hoofdsponsoren van FC Lienden Zondag 1. Zowel Adrie als Nico reageerden positief op de plannen en bleken bereid met 'Winkelcentrum Timmer Lienden' en 'Loonvisie' salaris- en personeelsadministratie weer als hoofdsponsors te willen fungeren. Als hoofdsponsors van de Zondag 1 tak kijken Timmer en Wagenvoort met genoegen terug. Waarin het team succesvol was en prijzen pakte. ''Die tijd ligt nu achter ons. We gaan een nieuwe periode tegemoet. Met als doelstelling FC Lienden weer een echte dorpsclub te laten worden. En als het even kan een steady 3e klasser van te maken'', aldus Timmer. ''Toen aan mij en Nico werd gevraagd om hoofdsponsors van het 1e zaterdagteam te worden, hebben we direct ja gezegd'', aldus Wagenvoort, die zich volledig kan vinden in de woorden van Timmer. Wagenvoort: ''Een club waar onze inbreng louter en alleen uit sponsoring bestaat. Wij bemoeien ons niet met het te voeren beleid van de club.'' In het seizoen 2020-2021 staan er voor FC Lienden tal van derby's op het programma. Het team komt uit in de 4e klasse B (Oost). Stuit op DFS, vv Dodewaard, vv Kesteren, Uchta, EMM sc Valburg en SDOO, Ontmoetingen voor veel publiek op 'De Abdijhof'. Voor de wedstrijden tegen CHRC, WAVV en wvv Wageningen, dient het team de Rijnbrug over te steken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden