Spelmoment uit de vriendschappelijke wedstrijd tussen VVA en FC Lienden. De wedstrijd eindigde in 1-1. (Foto: Wim Brouwers.
Spelmoment uit de vriendschappelijke wedstrijd tussen VVA en FC Lienden. De wedstrijd eindigde in 1-1. (Foto: Wim Brouwers. (Foto: )

De bal rolt weer op sportpark De Meent in Achterberg

  Sport

Ook Bart ter Haar (25) meldde zich onlangs als nieuw lid bij VVA Achterberg. De Rhenenaar, die twee seizoenen geleden nog deel uitmaakte van het eerste elftal van Candia'66, en vorig seizoen niet in actie kwam, speelt straks samen met zijn broer Mark op De Meent.

Bart ter Haar

Door Henk Jansen

Voorbereiding op nieuw seizoen VVA weer begonnen

De voetbal rolt weer op sportpark De Meent in Achterberg, de domicilie van voetbalvereniging VVA Achterberg. De selectie van de Liendense trainer Jan Veldhuizen betrad de laatste weken een aantal keer de kunstgrasmat om er een balletje te trappen.

Achterberg - Vanwege het coronavirus werd er in de afgelopen maanden niet fanatiek getraind, ging het met name om de spelersgroep weer bij elkaar te hebben. Maar inmiddels zijn door Veldhuizen de intentie van de trainingen wat aangescherpt. De hoofdmacht van VVA Achterberg, waaraan de lijst van de selectie een fiks aantal nieuwe namen zijn toegevoegd, bereidt zich voor op een nieuw seizoen. Hopelijk een seizoen waar ook de supporters weer langs de krijtlijnen de wedstrijden kunnen volgen.

4e klasse

Vanwege het coronavirus greep VVA Achterberg naast directe promotie naar de 3e klasse. Jan Veldhuizen was met zijn manschappen hard op weg om de titel in de 4e klasse H (West 1) voor zich op te eisen. Het had een straatlengte voorsprong aan punten op de concurrentie. Het coronavirus gooide echter het spreekwoordelijke roet in het eten. Om alsnog van de door de KNVB geboden mogelijkheid te promoveren liep ook op een teleurstelling uit. Derhalve begint de Achterbergse ploeg in september van dit jaar weer in de 4e klasse. Met de komst van een aantal goede spelers is de sterkte van de selectie toegenomen. Op elke positie in het veld heeft het elftal aan kwaliteit gewonnen. Op sportpark De Meent zijn ze er dan ook van overtuigd dat het in het nieuwe seizoen andermaal een gooi naar de titel doet. Naast het ritme van de trainingen kwam de ploeg van Jan Veldhuizen afgelopen zaterdag voor het eerst in actie voor een vriendschappelijke wedstrijd. Op sportpark De Meent werd er tegen 4e klasser FC Lienden gespeeld. In voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt er naast de wekelijkse trainingen, ook een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Welke ploegen VVA Achterberg in het nieuwe seizoen treft is nog niet bekend. De kans is echter groot dat het andermaal een aantal regelrechte derby's speelt. Zoals tegen het Rhenense Candia'66, sv Panter, Oranje Wit en vv Musketiers.

Bart ter Haar

Keelder terug
op de Meent

Veenendaal/Achterberg - Dwight Keelder (31) keert als voetballer terug op het oude nest. Het nest van sportpark De Meent in Achterberg. De veel scorende linksbuiten sluit in de maand augustus bij de selectie aan van de Betuwse trainer Jan Velhuizen. ''Bij sv Panter, de club waar ik het afgelopen seizoen bij speelde, trap ik met vrienden nog een balletje tijdens trainingspartijtjes'', aldus Keelder. De van origine linksbuiten wil voor de Achtebergse hoofdmacht weer doeltreffend zijn. ''In het seizoen dat ik voor de Achterbergse club uitkwam was ik de clubtopscorer. Ook bij de andere clubs waar ik in eerste elftal speelde wist ik vaak te scoren. De teller staat inmiddels op 93 doelpunten. Dus nog 7 te gaan voor de honderd. Die hoop ik dan in het shirt van VVA Achterberg te scoren.'' Als 16-jarige maakte Dwight Keelder zijn debuut in het eerste elftal van het Veenendaalse VRC. Was in beeld bij de jeugd bij FC Utrecht. Kwam bij VVA Achterberg terecht en koos na één seizoen voor sv Panter en is nu weer terug op sportpark De Meent. ''Ik heb er echt zin in'', aldus Dwight Keelder.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden