Wiebe Hendriks wil eerste doelman worden in de hoofdmacht van VVA Achterberg. (Foto: Henk Jansen)
Wiebe Hendriks wil eerste doelman worden in de hoofdmacht van VVA Achterberg. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

Wiebe Hendriks nieuwe aanwinst VVA

  Sport

Wiebe gaat met Wilco Verwoerd strijd aan voor basisplek

Door Henk Jansen

Wiebe Hendriks (18) is de nieuwste aanwinst bij VVA Achterberg. De jeugdige Veenendaler had andere clubs voor het uitkiezen. Zijn keuze viel echter op 4e klasser VVA Achterberg. En het kan zo maar zijn, mits de KNVB beslist dat VVA Achterberg alsnog promoveert, dat Wiebe volgend seizoen op sportpark De Meent in Achterberg in actie komt in de 3e klasse. Bij de Achterbergse club wordt dan ook in spanning de beslissing van de voetbalbond afgewacht.

Veenendaal/Achterberg - Wiebe Hendriks die in het afgelopen seizoen, dat vanwege het coronavirus voortijdig door de KNVB werd beëindigd, het blauw-gele shirt droeg van de A-selectie van vv Veenendaal, ruilt genoemd voetbalshirt in voor het blauw-rood van VVA Achterberg. ''Ja, ik heb gekozen voor VVA. Er waren wat andere clubs in de directe omgeving die me wel wilden inlijven, maar het werd VVA Achterberg. Bij deze club ga ik in het nieuwe seizoen voor een vaste plek onder de lat en tussen de palen de strijd aan met Wilco Verwoerd, de huidige doelman'', aldus Wiebe.

Vitesse

Wiebe Hendrks trapte als jeugdspeler de eerste ballen bij het Veenendaalse GVVV. Op sportpark Panhuis deed hij dat eerst als rechtsback. Later stak hij zich in de keepersoutfit. ''Ik heb tot aan de A1-junioren bij GVVV gespeeld.''. De leerling van ROC A12 in Ede, waar hij in het tweede leerjaar van sport- en opleiding zit, werd als jeugdspeler ook nog gescout door het Arnhemse Vitesse. Maar van een overgang naar de club in de Gelderse hoofdstad kwam het niet. ''Na GVVV maakte ik vervolgens de overstap naar vv Veenendaal. Daar werd ik aan de A-selectie toegevoegd. Waar Guido Prins, de eerste doelman was. Heb vorig seizoen nog een aantal wedstrijden het doel in de 3e klasse mogen verdedigen. Van de kwaliteiten die Guido Prins als doelman liet zien heb ik veel opgestoken. Ik werd de afgelopen tijd door een aantal clubs in de directie regio gepolst voor een overgang. Arno Blankenspoor, mijn keeperstrainer bij GVVV, tipte me over VVA Achterberg. Voor die club heb ik dan ook gekozen.''

Promotie

Wordt het in het nieuwe seizoen 2020-2021 weer de 4e klasse voor VVA Achterberg? Of promoveert het bij een positieve beslissing van de KNVB alsnog naar de 3e klasse? Wiebe: 'De 3e klasse zou natuurlijk mooi zijn, maar als VVA Achterberg 4e klasser blijft, dan is het niet anders. Dan hoop ik met deze club volgend seizoen te promoveren naar de 3e klasse. En als het even kan als eerste doelman. Dat ga ik dan samen met Wilco Verwoerd uitvechten, en dat in de positieve zin van het woord.'' Bij VVA Achterberg zijn de trainingen, zij het aangepast, al weer enkele weken geleden begonnen. En wordt in spanning de beslissing van de KNVB afgewacht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden