Simon Brouwer (rechts in blauw tenue) in actie tegen het Doornse DEV, eerder dit seizoen. (Foto: Henk Jansen).
Simon Brouwer (rechts in blauw tenue) in actie tegen het Doornse DEV, eerder dit seizoen. (Foto: Henk Jansen). (Foto: )

'Dit is echt zuur, maar wel te begrijpen'

  Sport

Simon Brouwer: 'De beslissing pakt voor ons verkeerd uit'

Door Henk Jansen

Een straatlengte voorsprong aan punten had de hoofdmacht van VVA Achterberg op de concurrentie in de 4e klasse H (West 1). Met maar liefst tien punten op het Rhenense Candia'66, de nummer twee van de ranglijst, leek de ploeg van de Betuwse trainer jan Veldhuizen dan eindelijk direct te promoveren. De amateursectie van de KNVB haalde echter in het huidige tijdperk van het coronavirus een streep door de nog te spelen competitiewedstrijden. ''Dit is echt zuur, maar te begrijpen'', is de reactie van Simon Brouwer.

Achterberg/Veenendaal - Geen kampioenschappen en geen degradaties. Alles blijft bij het oude, zoals aan het seizoen 2020-2021 is begonnen. Dat besluit nam de KNVB in het kader van het coronavirus. Was een paar weken geleden de verwachting dat de clubs weer op zaterdag 6 april de wei in mochten voor het hervatting van de competitie, inmiddels is bekend dat er dit seizoen geen wedstrijd meer wordt gespeeld.

Gezondheid

Bij VVA Achterberg was er dit seizoen zo uitgekeken naar de titel. Na een aantal mislukte promoties moest het dan dit seizoen gebeuren. Een groot kampioensfeest op De Meent. Daarover Simon Brouwer, de oud speler van het Veenendaalse GVVV, die aan zijn eerste seizoen bezig was op sportpark De Meent in Achterberg: ''Nogmaals, dit is echt zuur, maar te begrijpen. De gezondheid gaat toch boven alles. Niet alleen binnen de selectie, maar ook binnen de vereniging werd reikhalzend uitgekeken naar de titel en dus directe promotie naar de 3e klasse. Via de spelers app heb ik contact gehad met mijn teamgenoten. Die zijn net zo teleurgesteld als ik, maar evenzo is er begrip voor de beslissing van de voetbalbond. Ik denk dat er voor de bond geen andere keuze mogelijk was. Ik kan me ook voorstellen dat bij veel spelers wel teleurstelling heerst. Vooral bij die spelers die te kennen hebben gegeven, en al getekend hebben voor een overstap naar een andere club. Clubs die op een hoger niveau hadden willen uitkomen. Bij ons blijft wat de selectie betreft alles bij elkaar. Dat had iedere speler eerder dit seizoen al te kennen gegeven. Zelf zegde ik ook toe om bij VVA Achterberg te blijven.'' Simon Brouwer, die maar liefst twaalf seizoen als eerste elftalspeler het shirt van GVVV droeg, is een belangrijke speler in het team van Jan Veldhuizen. De gymnastiekleraar, die ook in het kader van het coronavirus thuis werkt, houdt zich fit door op de mountainbike wat kilometers te maken en twee keer per week hard te lopen. ''Geen trainen en geen voetbal de komende maanden, maar als spelers blijven we contact houden met elkaar. Geen titel, maar dan moet het volgend seizoen maar gebeuren. Dat de Achterbergse club eindelijk de stap had kunnen maken naar de 3e klasse, maar dit weer ziet mislukken, is onmacht'', besluit Simon Brouwer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden