Vorige week tegen Harkemase Boys benutte DOVO-aanvaller Quincy Arends een strafschop. Ook in het met 1-2 gewonnen uitduel tegen Excelsior '31 deed hij dat ook weer feilloos.
Vorige week tegen Harkemase Boys benutte DOVO-aanvaller Quincy Arends een strafschop. Ook in het met 1-2 gewonnen uitduel tegen Excelsior '31 deed hij dat ook weer feilloos. (Foto: Dick Martens)

DOVO via de strafschopstip naar fraaie zege

  Sport

door Dick Martens

VEENENDAAL – Voor DOVO schijnt er eindelijk weer wat licht aan de tunnel. De ploeg van trainer Scott Calderwood is bezig aan een fraaie opleving. De Veenendaalse opmars kon ook geen halt toegeroepen worden door Excelsior '31. Op sportpark De Koerbelt in Rijssen werd het uiteindelijk 1-2. Frappant was, dat beide DOVO-treffers vanaf de strafschopstip werden gescoord.

Strafschoppen feilloos benut

De gasten namen in de 26e minuut de leiding.  Nadat Kevin Schmidt in het Rijssense strafschopgebied ten val was gebracht, voltrok hij zelf vanaf 'de kalkstip' het vonnis (0-1). Toch kon er niet met die kleine voorsprong geruist gaan worden. Daarvoor was Derian Reinders verantwoordelijk. Hij bepaalde de ruststand op 1-1. Maar de ploeg van Calderwood wilde en kreeg meer. En wederom was het scheidsrechter Schul, die na een klein uur spelen opnieuw een strafschop aan DOVO toekende. Het leek een aangenaam presentje, maar daar had Quincy Arends geen boodschap aan. Evenals vorige week faalde lange aanvaller ook nu niet: 1-2. Ondanks een stormachtig slotoffensief van de thuisclub bleef de 1-2 stand op het scorebord.

'Veel energie in wedstrijden blijven stoppen'

Trainer Scott Calderwood was na afloop 'een blij en tevreden man'. „We speelden prima, vanuit een gesloten verdediging, die praktisch onpasseerbaar was. Aanvallend speelden we ook prima en kregen de nodige kansen om de stand nog een wat fraaier aanzicht te geven, maar met die benutte strafschoppen ben ik zeker ook tevreden. Ook hebben we met de winst revanche genomen op het smadelijke 6-2 verlies, destijds in Veenendaal."

Door de zege komt DOVO nu op een puntentotaal van 19. Daar moeten nog wel een aantal punten worden toegevoegd, wil DOVO ook daadwerkelijk te ontsnappen aan 'de gevarenzone'. Dat beseft Calderwood zeker ook. ,,Door de resultaten van de laatste weken zijn we goed op weg, maar mogen we niet berusten, laat staan verslappen. We moeten veel energie in de komende wedstrijden blijven stoppen, ik denk dat dat ons ook gaat lukken."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden