DVSA in de aanval op het doel van VVA Achterberg. Ook deze aanval leverde geen doelpunt op voor de thuisploeg. (Foto: Henk Jansen)
DVSA in de aanval op het doel van VVA Achterberg. Ook deze aanval leverde geen doelpunt op voor de thuisploeg. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

VVA Achterberg erg mild voor DVSA

  Sport

Door Henk Jansen

Weinig scherpte bij koploper VVA

VVA Achterberg maakte andermaal geen misstap in de race om de titel in de 4e klasse H (West 1). De koploper in genoemde klasse wist de derby bij DVSA met gemak te winnen. Na 90 minuten voetbal stond er een 0-3 stand op het scorebord op sportpark De Burgwal in Amerongen. De uitslag had veel hoger kunnen uitvallen. VVA Achterberg bleek echter erg mild te zijn voor de Amerongse ploeg.

Amerongen - VVA Achterberg trainer Jan Veldhuizen moest het andermaal stellen zonder een aantal vaste basisspelers. Zo ontbrak andermaal routinier Simon Brouwer op het middenveld en laatste man Bart Prins zat een schorsing uit. Wesley Rocourt keerde na een hamstringblessure weer terug in de gelederen en speelde nu centraal. Ook terug van blessures waren Nico van Laar en Wesley van Beijnum. Laatstgenoemde spelers kregen in de tweede helft een aantal minuten speeltijd.

Snelle treffer

Door de fikse Achterbergse supportersschare werd met enige angst naar deze wedstrijd uitgekeken. Eerder dit seizoen maakte de Amerongse ploeg het VVA op eigen veld moeilijk. Op sportpark De Meent werd het een moeizame 3-2 overwinning voor de thuisploeg. De angst van de meegereisde supporters voor het treffen op de Burgwal bleek echter ongegrond. Al na drie minuten spelen had de pas 17-jarige DVSA doelman Bram Dons het nakijken. Uit een hoekschop van aanvoerder Wesley Merkestein kopte Kevin van Offeren onhoudbaar de bal in het doel langs Dons. Vervolgens liet VVA Achterberg DVSA het spel maken. Maar dat was van een pover gehalte. Het kwam nauwelijks gevaarlijk voor het doel van VVA. Uit de laatste twee wedstrijden had DVSA 4 punten gepakt, maar tegen koploper uit Achterberg werd het al snel duidelijk dat het geen 3, of 1 punt zou pakken. Aan Amerongse zijde was wel veel goede wil zichtbaar, maar dat was te weinig om de formatie van trainer Jan Veldhuizen zelfs in verlegenheid te brengen. Voor de thee had VVA Achterberg al op een ruime 3 of 4-0 voorsprong kunnen staan. De scherpte ontbrak. En onterecht werd een doelpunt wegens vermeend buitenspel geannuleerd. Weer met een goede instelling begon DVSA aan de tweede helft. Maar andermaal; bleek het niet in staat om het VVA Achterberg lastig te maken. De koploper kreeg weer een aantal 100 procent doelkansen, maar andermaal was het de scherpte die ontbrak. Aanvoerder Wesley van Merkestein schoot op simpele wijze de langverwachte 2-0 binnen en in de laatste minuut van de wedstrijd was het Mike Molenaar die met een droge knal in de zestien meter doelman Bram Dons voor de derde maal kansloos liet. Eindstand 0-3. VVA Achterberg komt pas op zaterdag 7 maart weer in actie voor de competitie. Dan krijgt het DEV Doorn op bezoek. De wedstrijd die op sportpark De Meent in Achterberg wordt gespeeld kent een aanvangstijd van 14.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden