sv Panter trainer Bertho van Neerbos (aan de bal) zag zijn ploeg in eigen huis met 3-2 winnen van SVF uit Cothen. (Foto: Henk Jansen)
sv Panter trainer Bertho van Neerbos (aan de bal) zag zijn ploeg in eigen huis met 3-2 winnen van SVF uit Cothen. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

GVVV thuis tegen Koninklijke HFC

  Sport

DVSA speelt tegen vv Musketiers

Door Henk Jansen

GVVV verloor de uitwedstrijd bij Kozakken Boys met 4-2. De Veenendaalse Tweede Divisionist incasseerde in de eerste helft al snel twee tegentreffers. Nog voor rust wist Wesley Goeman 'voor 'de blauwen' tegen te scoren. De ploeg uit Werkendam vergrootte de marge weer tot 3-1. Soufiane Laghmouchi bracht met zijn doelpunt de stand op 3-2. Meer zat er echter niet voor de ploeg van trainer Niek Oosterlee, die ook nog een vierde tegentreffer incasseerde.

Veenendaal - Door het verlies in Werkendam blijft GVVV in een grijze middenmoot hangen in de Tweede Divisie. De Koninklijke HFC, de huidige nummer drie van de ranglijst komt zaterdag op bezoek op sportpark Panhuis in Veenendaal. Deze wedstrijd kent een aanvangstijd van 14.30 uur.

Schietschijf

DOVO schoot in haar thuiswedstrijd tegen ONS Sneek, de nummer laatst in de Derde Divisie, alle frustratie van de afgelopen weken, die gepaard gingen met veel nederlagen, van zich af. De ploeg uit Sneek fungeerde als schietschijf. De Veenendaalse ploeg, waar interim-trainer Scott Calderwood voor het eerst op de bank zat, won het thuisduel met maar liefst 5-0. Simon van Zeelst bracht met zijn doelpunt in de 39e minuut DOVO aan de leiding. Vervolgens scoorden Kevin Schmidt en Pernelly Biya de 2-0 en 3-0. Na rust was het weer Kevin Schmidt die doel trof en het vijfde doelpunt kwam op naam van Jasper Waalkens. Door deze overwinning heeft de Veenendaalse ploeg de voorlaatste plaats in de Derde Divisie overgedaan aan het Hardewijkse VVOG. De ruime moet 'de rooien' vertrouwen geven voor de uitwedstrijd tegen SteDeCo, die zaterdag 14 december op het programma staat.

Koploper af

vv Scherpenzeel is koploper af in de 1e klasse A (West 1). In eigen wisten de Scherpenzelers tegen FC den Bilt niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel. BOL is zaterdag 14 december de volgende tegenstander van vv Scherpenzeel. Het betreft hier een uitwedstrijd. In de 2e klasse G (Oost) hield VRC koploper Batavia in bedwang. Na negentig minuten voetbal stond er een 2-2 stand op het scorebord op sportpark Spitsbergen in Veenendaal. De Racers spelen zaterdag de derby tegen vv Renswoude. De wedstrijd die op sportpark De Hokhorst in Renswoude wordt gespeeld begint om 14.30 uur. vv Renswoude wist de uitwedstrijd bij Lelystad'67 met 2-0 te winnen en dat mag als een goede generale worden gezien voor het treffen met de Veenendaalse ploeg. In dezelfde klasse had De Merino's het gat met koploper Batavia wat kleiner maken, maar kwam in haar uitwedstrijd tegen asv Dronten ook niet verder dan een gelijkspel. Beide ploeg schoten drie keer raak. De ploeg van trainer Jan Gaasbeek speelt zaterdag 14 december uit bij koploper Batavia en kan bij winst de spanning in genoemde klasse weer terugbrengen en zichzelf een goede dienst bewijzen om mee te blijven doen om de titel. Een gelijkspel viel er ook te noteren op sportpark De Bree-West waar De Valleivogels tegen Dinxperlo niet wist te scoren. Dat deden ook de gasten niet. De Scherpenzeelse ploeg speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen FC Horst.

Mineur

vv Veenendaal in de mineur na de 2-1 nederlaag bij Zeewolde. Het kwam al na in de 7e minuut door Mohammed Hassanali op een 1-0 voorsprong, maar moest toezien dat de thuisploeg twee ker scoorde. Door dit verlies is de ploeg de koppositie kwijt in de 3e klasse B (Oost). Het zakte zelfs naar plek drie. Zwart Wit'63 is zaterdag de tegenstander de volgende tegenstander. De wedstrijd die op sportpark De Groene Velden 2 wordt gespeeld begint om 14.30 uur. sv Panter pakte weer eens drie punten door in eigen huis met 3-2 van het Cothense SVF te winnen. De ploeg van trainer Bertho van Neerbos gaat zaterdag op bezoek bij FC Driebergen. Oranje Wit incasseerde maar liefst vijf tegentreffers bij DEV Doorn. Kon er zelf geen enkele tegentreffer tegenover stellen. Austerlitz is zaterdag te gast op sportpark Elst. vv Musketiers verloor op eigen veld met 1-0 van SVMM. De Elsterse ploeg s[peelt zaterdag uit bij DVSA, dat met 5-3 bij Bunnik'73. Deze derby wordt gespeeld op sportpark De Burgwal in Amerongen en kent een aanvangstijd van 14.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden