Gevaar voor het doel van Candia'66. Deze aanval leverde echter geen doelpunt op voor het Achterbergse VVA. (Foto: Henk Jansen)
Gevaar voor het doel van Candia'66. Deze aanval leverde echter geen doelpunt op voor het Achterbergse VVA. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

VVA pakt drie punten bij Candia'66

  Sport

Door Henk Jansen

Meent-ploeg te sterk in 2e helft

Oude tijden herleefden afgelopen zaterdag op sportpark Candia. De domicilie van de Rhenense voetbalclub Candia'66. Tijdens de Rhenense gemeentederby tussen Candia'66 en VVA Achterberg. Een volgepakte tribune en veel publiek langs de lijnen. Op het spel stond de leiding in de 4e klasse H (West 1). VVA Achterberg wist dankzij een goede tweede helft de drie punten te pakken. Met 3-0 werd er gewonnen door de ploeg van trainer Jan van Veldhuizen.

Rhenen/Achterberg - Voorafgaande aan de wedstrijd werd er vuurwerk afgestoken. Knallen die tot in de verre omtrek te horen vielen. Van vuurwerk in het veld was er echter maar weinig sprake. Vooral in de eerste helft viel er wat het voetbalspel betreft voor de supporters van beide clubs maar weinig hoogstand te beleven. VVA Achterberg probeerde wel de bal rond te laten gaan, maar deed dat niet echt overtuigend tegen de jonge Rhenense garde, de nummer van twee van de ranglijst, die met de nodige energie de koploper in de 4e klasse van zich afhield.

Lange ballen

Candia'66, die het in de derby zonder Tijmen Bos moest stellen, die twee wedstrijden schorsing uitzit, hanteerde in de eerste helft met name de lange bal, die vaak met gemak werden onderschept door de verdediging van VVA Achterberg. Van positiespel was er aan Rhenense zijde maar weinig sprake. Zo nu en dan verscheen de ploeg van trainer Pieter van der Grift wel in het zestienmetergebied van de Achterbergers, maar waren niet echt gevaarlijk. Daan Achterberg zag nog wel de bal die als voorzet bedoeld was tegen de kruising belanden. Aan de andere kant werd Candia'66- doelman Dion van Toorn ook maar weinig op de proef gesteld. Bij een brilstand werd halverwege de Grebbeberg aan de rust begonnen. Bij aquit af voor de tweede helft zocht Candia'66 het doel van VVA, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Sterk

VVA Achterberg nam in de tweede snel het commando over. Dat deed het met goed voetbal. Twee klassen beter dan dat het in de eerste 45 minuten had laten zien. Met goed en snel combinatievoetbal, waar met name oud GVVV- speler Simon Brouwer, een belangrijk aandeel in had, werd de Rhenense ploeg overspeeld. Dat leidde in de 58e minuut tot de verdiende 1-0 voorsprong. Met en diagonaal schot passeerde Ilias Abba doelman Van Toorn. Het was Simon Brouwer zelf die vijf minuten later de Achterbergse ploeg met een fraaie schuiver op een 2-0 voorsprong zette. Mike Molenaar werd tien minuten voor tijd een vrije doorgang geschonken door de Rhenense verdediging en alleen voor doelman Van Toorn faalde hij niet en bracht daarmee de 3-0 eindstond op het scorebord. Een terechte zege voor VVA Achterberg dat zaterdag 14 november thuis tegen SVF speelt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden