Wesley van Beijnum (rechts) in blauw-rood gestreept tenue vecht een duel uit met een vv Musketiers speler. (Foto: Henk Jansen)
Wesley van Beijnum (rechts) in blauw-rood gestreept tenue vecht een duel uit met een vv Musketiers speler. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

Van Beijnum matchwinnaar in derby

  Sport

Door Henk Jansen

VVA speelt zaterdag tegen Candia'66

Voor zowel VVA Achterberg als vv Musketiers stond er afgelopen zaterdag andermaal een derby op het programma. Beide ploegen die elkaar op sportpark De Meent in Achterberg troffen, hadden de week daarvoor beide hun derby's gewonnen. VVA Achterberg was sv Panter de baas en vv Musketiers zegevierde over dorpsgenoot Oranje Wit. De derby tussen beide ploegen op De Meent in Achterberg was van een matig gehalte. Wesley van Beijnum werd matchwinnaar. Hij scoorde voor VVA Achterberg de enige treffer van de wedstrijd.

Achterberg - De weinig boeiende vertoning op een koud sportpark De Meent zorgde ervoor dat met name supporters van de thuisploeg al een week vooruit keken naar de class met het Rhenense Candia'66. Wellicht moet dit ook in de hoofden van de spelers hebben gespeeld, want wat de ploeg van trainer Jan van Veldhuizen liet zien was niet echt om warm van te worden.

Vechtlust

Bij de Achterbergse 4e klasser loopt wel een surplus aan spelers in het veld. Spelers toch met de nodige ervaring. Maar dat kwam er niet uit tegen de jonge garde van het vv Musketiers. De Elsterse ploeg moet het hebben van vechtlust, want het ontbeert de ploeg aan routine. VVA greep vanaf het eerste fluitsignaal wel het initiatief, maar tot echt gevaarlijke momenten voor het Elsterse doel leidde dit niet. De jeugdige Elsterse ploeg probeerde wel richting het 16-meter gebied van VVA Achterberg te geraken, maar de keren dat ze binnen genoemd gebied kwamen waren op de vingers van een hand te tellen. Bij de Meent-ploeg werd veel de aanval op links gezocht, waar de snelle en trucrijke Wesley van Beijnum zo nu en dan de verdedigers van vv Musketiers het nakijken gaf. Hij was het dan ook die in de 37ste minuut de Achterbergse koploper in de 4e klasse H (een koppositie die het echter deelt met Candia'66 hj) op een 1-0 voorsprong bracht. Met een simpele voetbeweging schoot de oud- jeugdspeler van GVVV kansloos voor de Musketiers- doelman binnen.

Aandringen

Met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg werden de warme kleedkamers opgezocht. In de tweede helft zette VVA Achterberg wel de toon, kwam het soms wat gevaarlijker voor het Elsterse doel, maar echt grote kansen bleven uit. De derby, die een vrij sportief karakter kende, eindigde in een 1-0 uitslag. Op sportpark Candia, halverwege de Grebbeberg, staat voor zaterdag 7 december andermaal een derby op het programma voor VVA Achterberg. De wedstrijd tussen Candia'66 en VVA Achterberg is een wedstrijd tussen de twee huidige koplopers. Om 14.30 uur wordt met de wedstrijd begonnen. vv Musketiers komt op dezelfde dag op eigen sportpark in actie tegen SVMM. Aanvang van deze partij is ook 14.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden