Corné Davelaar nam een van de drie GVVV treffers voor zijn rekening in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong Volendam. (Foto: Henk Jansen)
Corné Davelaar nam een van de drie GVVV treffers voor zijn rekening in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong Volendam. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

DOVO thuis in actie tegen ONS Sneek

  Sport

VRC thuis tegen koploper Batavia

Door Henk Jansen

GVVV boekte in eigen huis een 3-1 overwinning op Jong FC Volendam. Door deze winst kruipt de ploeg van Niek Oosterlee, die aan zijn laatste seizoen als trainer van de Veenendaalse Tweede Divisionist bezig is, wat meer richting een plek in de middenmoot.

Veenendaal - Het was Berry Powel die GVVV al na 8 minuten spelen op een 1-0 voorsprong bracht. Het was tevens het enige doelpunt dat in de eerste helft te bewonderen viel. De Volendamse ploeg wist in de 67e minuut op gelijke hoogte te komen. Amper 3 minuten later nam GVVV weer de leiding. Maker van dit doelpunt was Corné Davelaar. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het Jeremy de Graaf die de eindstand op 3-1 bepaalde. Kozakken Boys is zaterdag 7 december de volgende tegenstander van 'de blauwen'. Deze partij wordt in Werkendam gespeeld.

Voorlaatste

Bij DOVO zit de klad er echt goed in. Andermaal leed de Veenendaalse Derde Divisionist een nederlaag. Bij FC Lisse werd met 3-1 verloren. Door deze nederlaag is de ploeg afgezakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst. Het heeft vijf punten meer gespeeld dan ONS Sneek, dat laatste staat met drie punten, maar wel een wedstrijd minder speelde. Uitgerekend deze ploeg is zaterdag 7 december de tegenstander van DOVO. De wedstrijd die op sportpark Panhuis in Veenendaal wordt gespeeld begint om 14.30 uur. Na het voortijdig vertrek van trainer Gert Kruys werd niet direct een vervanger gevonden voor de rest van het seizoen. Maar toch slaagde men er in een interim-trainer te contracteren. Aan Scott Calderwood de taak om DOVO voor de Derde Divisie te behoeden.

Derbywinst

vv Scherpenzeel, koploper in de 1e klasse A West 1) hield aan de uitwedstrijd tegen FC Breukelen een punt over. Na 90 minuten voetbal stond er een 2-2 stand op het scorebord. FC Den Bilt is zaterdag 7 december de volgende opponent van vv Scherpenzeel. De wedstrijd die op sportpark De Bree-Oost in Scherpenzeel wordt gespeeld begint om 14.30 uur. In de 2e klasse G (Oost) de derby tussen De Valleivogels uit Scherpenzeel en VRC uit Veenendaal op het programma. De Valleivogels wist op eigen sportpark De Bree-West door een 1-0 winst de drie punten in eigen huis te houden. Dinxperlo komt zaterdag 7 december naar Scherpenzeel om als tegenstander te fungeren. VRC krijgt op deze dag koploper Batavia op bezoek. Deze wedstrijd kent een aanvangstijd van 14.00 uur. vv Renswoude dat in dezelfde klasse uitkomt verloor op eigen veld het treffen tegen AVW'66. De gasten uit Westervoort hadden aan een doelpunt genoeg om de drie punten mee naar huis te nemen. vv Renswoude speelt zaterdag uit bij Lelystad'67.

Op stoom

De Merino's is al enkele weken goed op stoom. De Veenendaalse 2e klasser G (Oost) droogde het bezoekende vv Lunteren met 4-0 af. De ploeg van trainer Jan Gaasbeek, dat derde staat op de ranglijst gaat zaterdag op bezoek bij asv Dronten. Ook op stoom is vv Veenendaal, dat door een 3-0 uit winst bij het Wageningse SKV aan kop blijft in de 3e klasse B (Oost). De geel-blauwen spelen zaterdag andermaal een uitwedstrijd. Tegenstander is dan Zeewolde. In dezelfde klasse heeft het Ederveense Advendo'57 de grootste moeite om weg te komen uit de onderste regionen. Op eigen veld werd met 2-0 van Zeewolde verloren. Advendo'57 gaat zaterdag op bezoek bij Hoevelaken. vv Panter herstelde zich goed na de 4-0 nederlaag tegen VVA Achterberg. De ploeg van trainer Bertho van Neerbos wist de uitwedstrijd bij Oranje Wit te winnen. Op het Elster sportpark vielen acht doelpunten. sv Panter wisten er vijf doelpunten in te schieten. SVF uit Cothen is zaterdag 7 de december de tegenstander. De wedstrijd die in Veenendaal wordt gespeeld begint om 14.30 uur. Oranje Wit gaat dan op bezoek bij DEV Doorn. Op sportpark De Burgwal in Amerongen waren zeven doelpunten te bewonderen. Twee ervan werden gescoord door spelers van DVSA. DEV Doorn wist vijf keer raak te schieten. DVSA gaat zaterdag op bezoek bij Bunnik'73. Zo langzamerhand dient de Amerongse ploeg toch wat punten te pakken anders gaat gevaarlijk richting de onderste regionen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden