De almaar durende sportieve neergang van DOVO letterlijk in beeld gebracht na een 6-2 thuisnederlaag. (Foto: Henk Jansen)
De almaar durende sportieve neergang van DOVO letterlijk in beeld gebracht na een 6-2 thuisnederlaag. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

GVVV speelt thuis tegen Spakenburg

  Sport

Door Henk Jansen

De Merino's speelt uit bij Lelystad

GVVV hield drie punten over aan haar uitwedstrijd bij TEC in Tiel. Na 90 minuten stond er een 1-2 eindstand op het scorebord. De drie doelpunten vielen in de tweede helft. Nadat TEC in de 68e minuut de leiding had genomen was het Berry Powel die in de 80e minuut de gelijkmaker produceerde. Vlak voor het einde werd Jesse van Nieuwkerk met zijn doelpunt de matchwinnaar aan Veenendaalse zijde. GVVV speelt zaterdag thuis tegen Spakenburg.

Veenendaal - DOVO zit al wekenlang in een neerwaartse spiraal. De ploeg van trainer Gert Kruys neemt dan ook een plek in de onderste regionen van de Derde Divisie in. Tegen promovendus Excelsior'31 ging de Veenendaalse ploeg op eigen veld met een 6-2 nederlaag de bietenbrug op. En zaterdag wacht de ploeg een loodzware wedstrijd als uit wordt gespeeld bij koploper Sparta Nijkerk.

Koppositie

vv Scherpenzeel, dat twee weken geleden in de 1e klasse (A) West 1 de eerste periodetitel wist op te eisen, kwam in het afgelopen weekeinde niet in actie. De ploeg van sportpark De Bree-Oost doet dat wel op zaterdag 23 november. Dan is het gastheer van De Zuidvogels, de nummer vijf van de ranglijst in de hierboven genoemde klasse. De ploeg uit Huizen heeft zes punten minder dan de Scherpenzeelse koploper. In de 2e klasse G (Oost) speelt VRC zaterdag een thuiswedstrijd tegen Unicum Lelystad, dat op de derde plaats van de ranglijst staat. De Racers staan op de 5e stek en hebben drie punten minder dan de komende tegenstander. De Merino's, dat in dezelfde klasse uitkomt, bezet de 4e stek. Heeft twee punten meer dan dorpsgenoot VRC. De ploeg van trainer Jan Gaasbeek speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen Lelystad'67, de nummer voorlaatst. De Valleivogels, dat uit acht wedstrijden 11 punten bij elkaar speelde, staat 8ste. De ploeg van sportpark De Bree-West speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen vv Lunteren, dat twee punten minder heeft. vv Renswoude, de nummer 10 in de 2e klasse G (Oost) gaat zaterdag op bezoek bij Be Quick Z, de nummer laatst in deze klasse. vv Veenendaal kan blijvend aanhaken in de top van de 3e klasse B (Oost) als zaterdag drie punten worden gepakt op eigen veld tegen VVOP, de koploper in deze klasse. De Geel-blauwen uit Veenendaal bezetten een 4e stek en hebben drie punten achterstand op de ploeg uit Voorthuizen. Advendo'57, dat twee weken weken geleden een belangrijke zege boekte en daarmee de laatste plaats overdeed aan Teuge SP, kan komende zaterdag nog een plek stijgen als bij AGOVV wordt gewonnen, dan wipt het over de Apeldoornse ploeg heen. sv Panter, uitkomende in de 4e klasse H (West 1), dat twee weken geleden op eigen veld met 3-0 klop kreeg van het Rhenense Candia'66 wil ten koste van het VVA Achterberg eerherstel nemen. Een derby waar door beide kampen naar wordt uitgekeken. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Groene Velden 2.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden