Weer een goede aanval van Oranje Wit op het doel van Musketiers, maar leverde weer geen doelpunt op. (Foto: Henk Jansen)
Weer een goede aanval van Oranje Wit op het doel van Musketiers, maar leverde weer geen doelpunt op. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

Musketiers effectiever dan Oranje Wit

  Sport

Door Henk Jansen

Oranje Wit zaterdag tegen Odijk

Sinterklaas met zijn gevolg aan 'Zwarte' Pieten meerde afgelopen zaterdagmiddag zijn schip aan aan de Veerstoep Elst/Ingen. Nu de grote kindervriend in het land is, is het weer tijd voor kleine cadeaus, want de grote surprises worden immers op 5 december uitgepakt. Een kleine twee kilometer verder, te weten op sportpark Elst, hadden de spelers van Oranje Wit zichzelf alvast op een surprise kunnen belonen, maar een veel effectiever vv Musketiers nam in de Elsterse derby met een 3-1 zege al feestend het driepunten cadeau mee naar haar eigen kantine.

Elst - Sommige 'Die Hards' aan Oranje Wit zijde hadden voorafgaande aan het eerste fluitsignaal maar weinig vertrouwen in een winstpartij van de eigen ploeg. In het doel ontbrak immers eerste doelman Appie Hazeleger. Die speelde op de dag van de wedstrijd de rol van'zwarte Piet in het eigen dorp. Tweede doelman Johan Wildeman was ook niet van de partij. De derde doelman trof echter geen enkele blaam voor de geleden nederlaag.

Kansen

vvv Musketiers dat vorige week bij sv Odijk een fikse 10-5 nederlaag leed, zette vanaf het allereerste fluitsignaal druk op het middenveld. Toch was het Oranje Wit dat de beste kansen kreeg om op voorsprong te komen. Al na 12 minuten werd een grote kans om zeep geholpen. Twee minuten later stond de paal een voorsprong in de weg voor de op het wedstrijdformulier thuisspelende ploeg. De eerste de beste kans die Musketiers kreeg was ook direct raak. Na een aanval op rechts werd de bal uit een voorzet fraai door Marwan van Heugten in het doel gekopt. In een tijdspanne van 15 minuten schoot Oranje Wit nog tweemaal tegen de paal. Door een overtreding in de beruchte 16 door een Oranje Wit speler werd de bal op de penaltystip gelegd. Die werd hoog en kansloos voor de Oranje Wit doelman door Thomas Starrenburg ingeschoten. Met een 2-0 voorsprong voor de buren werd aan de rust begonnen.

Gele kaarten

Na rust probeerde Oranje Wit nog, met vooral nog meer inzet, wel de bakens te verzetten, maar Musketiers hield met weinig moeite stand. De verdediging van de Groen-Witten kwam nauwelijks in gevaar. Het zocht vervolgens zelf met snel en leuk combinatievoetbal de tegenaanval. Een drietal van die aanvallen had de score voor Musketiers nog hoger kunnen doen uitvallen. Uit riante posities, zelfs oog in een oog met de Oranje Wit-doelman, werden deze om zeep geholpen. Het was andermaal Marwan Heugten die een van de vele kansen benutte en daarmee de stand op 3-0 bracht. Vlak voor tijd werd een doelpunt van Oranje Wit wegens buitenspel afgekeurd, maar in de dying seconds werd alsnog de eretreffer gemaakt. Eindstand 3-1 in het voordeel van Musketiers. De derby werd ook gekenmerkt door een aantal gele kaarten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden