Raymon van Noort nam twee van de drie treffers voor zijn, waarmee sv Panter werd verslagen. (Foto: Henk Jansen)
Raymon van Noort nam twee van de drie treffers voor zijn, waarmee sv Panter werd verslagen. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

'Na rust hebben we het af laten weten'

  Sport

Door Henk Jansen

Panter op 23 november tegen VVA

''Bij rust heb ik gehamerd op meer scherpte binnen de ploeg. Maar dat werd in de eerste minuut na rust door Candia'66 teniet gedaan. In de eerste helft was het een gelijkopgaande wedstrijd. De tweede daarentegen gaf een ander beeld te zien. Het was de Rhenense ploeg die na de snelle treffer na rust het spelbeeld bepaalde. De ploeg hanteerde de lange bal nadat wij probeerde druk te zetten'', aldus Bertho van Neerbos.

Veenendaal - Voor de succesvolle oud-trainer van Candia'66, die er drie mooie en sportieve seizoenen beleefde, stond het treffen tegen de Rhenense ploeg, samen met VVA Achterberg koploper in de 4e klasse H (West 1), in het teken van een vijf punten wedstrijd. ''Van Neerbos: ''Voorafgaande aan deze wedstrijd stonden we op de derde stek met een punt achterstand op de Rhenense ploeg. We speelden echter een wedstrijd minder. Dus bij winst, en winst in de inhaalwedstrijd hadden, hadden we Candia'66 achter ons gelaten en waren we nog in beeld voor de eerste periodetitel. Die is echter na het 3-0 verlies verkeken.''

Lange ballen

Van Neerbos, miste in het treffen met de Rhenense koploper een aantal vaste krachten door blessures. ''Spelers die node worden gemist. Maar laat ik voorop stellen dat ik daarmee de invallers niet tekort wil doen. Nogmaals in de eerste helft waren we gelijkwaardig aan Candia'66. Het spel in de eerste helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Mijn ploeg was op en top gemotiveerd voor deze derby. Nogmaals, in de rust heb ik de jongens erop attent gemaakt meer scherper te spelen. De partij was in de tweede helft nog maar net begonnen toen door goed drukken van de Rhenense voorwaartsen de 0-1 viel. Vanaf dat moment nam de ploeg van trainer Pieter van der Grift het heft in handen. Met lange ballen werden de snelle jongens gezocht. Dat resulteerde nog eens in twee tegendoelpunten. De Rhenense ploeg kwam gezien de tweede helft de zege volledig toe.''

VVA Achterberg

Geen sentimenten bij Van Neerbos bij het treffen met Candia'66. ''Ik gun Candia'66 de drie punten, maar ik had liever zelf de drie punten in eigen huis gehouden. Dan moet dan op zaterdag 23 november dan maar, dan spelen we andermaal een derby. Op ons sportpark krijgen we VVA Achterberg op bezoek. En over gunnen gesproken. Die gunfactor gaat bij sv Panter niet op. Bij deze wedstrijd is er wel sprake van sentiment. Niet zozeer van mijn kant, maar binnen de selectie zelf.'' De strijd om de eerste periodetitel kan sv Panter na het verlies tegen Candia'66 dus wel vergeten, maar Bertho van Neerbos is van zins om ook voor de tweede te vergeven periodetitel mee te spelen. Te beginnen dus op eigen veld tegen VVA Achterberg.

Meer berichten