Een aanval  van VRC op het doel van De Merino's doelman Koen Hagelstein. (Foto: Henk Jansen).
Een aanval van VRC op het doel van De Merino's doelman Koen Hagelstein. (Foto: Henk Jansen). (Foto: )

VRC afgedroogd door De Merino's

  Sport

Door Henk Jansen

De Merino's uit naar FC Dinxperlo

De neutrale toeschouwers tijdens de Veenendaalse derby in de 2e klasse G (Oost) tussen De Merino's en VRC kwamen goed aan hun trekken. Twee ploegen die volop voor de aanval kozen, wat maar liefst tien doelpunten opleverde. Een wedstrijd met een 10 als kijkcijferwaarde. De supporters van De Merino's hadden de meeste reden tot juichen, want hun ploeg maakte gehakt van VRC. Dat maar liefst met 8-2 werd afgedroogd.

Veenendaal - VRC is weer terug op aarde. Na de eerste drie competitiewedstrijden deelden de Racers een koppositie in de 2e klasse G (Oost). Na de 8-2 nederlaag bij De Merino's heerst er nu weer enige realisme in het kamp van de Racers, dat zo goed begon aan de derby op sportpark De Groene Velden 1. Al na 30 seconden lag de bal achter de Merino's doelman Koen Hagelstein. Na een snelle aanval op links zette Robin Seger VRC op een 1-0 voorsprong. Het waren de Racers die vervolgens nog een paar maak gevaarlijk voor het doel kwamen. Koen Hagelstein bleek een aantal maal met fraaie reddingen een goede sta in de weg.

Snelle tegentreffer

Al in de 7e minuut werd door De Merino's de tegentreffer gescoord. Maker van dit doelpunt was Aron de Koning. Amper 5 minuten later was het doelman Rick de Koning die wist te verhinderen dat de thuisploeg niet op een 2-1 voorsprong kwam. Joop de Bruin, die gaandeweg de wedstrijd steeds belangrijker werd voor de Merino's, zette in de 29e minuut zijn ploeg toch op en 2-1 voorsprong. Mitch van de Berg wist in de 41e minuut voor VRC de 2-2 binnen te schieten. In dezelfde minuut kwam de thuisploeg weer aan de leiding. Vincent van de Weerdhof was de maker van de derde Merino's treffer. Met een 3-2 stand werd aan de rust begonnen. Tien minuten minuten na de thee was het wederom Aron de Koning die de marge op 4-2 bracht. De verdediging van VRC liet vanaf het moment dat het de vierde tegentreffer geïncasseerd kreeg veel gaten vallen. De aanvalslinie van De Merino's die in deze wedstrijd echt op scherp stond maakte daar dankbaar gebruik van. Joop de Bruin schoot in de 77e minuut de vijfde treffer voor De Merino's binnen. En nadat Vincent van de Weerdhof voor de 6-2 op het scorebord tekende, werd er door de aanhang van De Merino's goed hoorbaar tien, tien, tien gescandeerd. Joop de Bruin werd door de VRC-verdediging vrije doorgang verleend en liet doelman Hagelstein voor de zevende keer kansloos. En de koek bleek nog niet op. Elco van de Klift werd alle ruimte vergund om de achtste treffer te scoren. Bij een 8-2 stand bleef het. Door deze zege kreeg De Merino's weer aansluiting met de kopgroep. De ploeg van trainer Jas Gaasbeek speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen FC Dinxperlo. VRC komt dan op sportpark Spitsbergen in Veenendaal in actie tegen Lelystad'67.

Meer berichten