Hugo Rijken, links in beeld, plakt er een seizoen aan vast bij zijn club VCV (Foto: Sanne Westerterp)
Hugo Rijken, links in beeld, plakt er een seizoen aan vast bij zijn club VCV (Foto: Sanne Westerterp) (Foto: )

Hugo Rijken toch verder bij zijn VCV

  Sport

door Sanne Westerterp

Routinier maakt selectie compleet

Toen de volleybalselectie van MKB Accountants/VCV afgelopen seizoen degradeerde uit de topdivisie, was Hugo Rijken daar kapot van. Anders dan de meeste jongens uit de Veenendaalse selectie, had de allrounde aanvoerder al jarenlang zijn ziel en zaligheid gelegd in de wederopbouw van het topvolleybal in Veenendaal. In de eerste divisie spelen was geen optie voor hem zei hij, maar toch stond Rijken vorige week weer op de training.

Veenendaal- De nieuwe trainer Robert Pleizier wilde Rijken graag bij de selectie houden. Toen de buitenaanvaller tijd vroeg om de ontwikkelingen binnen de ploeg te volgen en zijn eigen gevoel een plek te geven, gaf de coach hem deze ruimte. De twee besloten om in augustus een beslissend gesprek te voeren.

,,Het klopt dat ik in eerste instantie wilde stoppen. Ik heb een drukke baan en wil ook tijd vrijmaken voor mijn gezin. Bovendien zag ik het niet zitten om een niveau lager te gaan spelen," erkent Rijken. De tijd zonder volleybal deed hem toch maar weer beseffen hoe gek hij is op de sport. Bovendien trok VCV met Delano Merfol een goede nieuwe spelverdeler aan en werd in Riegmar Valies belangrijke extra aanvalskracht gevonden. ,,Ik merkte dat ik weer enthousiast werd. Maar zag tegelijkertijd dat het een lastig verhaal werd. De trainingen waren allemaal ingepland op tijden dat ik werk of dat mijn kinderen naar bed gaan, dan zou ik hen de hele dag niet zien."

Trainingstijden aanpassen
Na een goed overleg met de trainer werd besloten een aantal trainingstijden aan te passen, zodat de belangrijke routinier alsnog twee trainingen per week mee kan pakken en weer kan aansluiten bij de groep. Een beslissing waarbij het mes snijdt aan twee kanten. VCV kan de kwaliteiten en het fanatisme van zijn captain goed gebruiken, terwijl Rijken dolblij is dat hij weer kan volleyballen en ook tijd thuis heeft.

Trainer Robert Pleizier besluit goed gemutst: ,,Het is goed nieuws dat Hugo blijft. En in samenwerking met het tweede team heb ik nu altijd twaalf speelgrage spelers!"

Het programma van VCV
De volleybalmannen van MKB Accountants/VCV trainen momenteel drie keer per week. Donderdag 29 augustus staat de eerste oefenpartij ingepland in en tegen Renswoude om 20.00 uur in de Hokhorst. Zaterdag zeven september oefent VCV vanaf 12.00 uur 's middags in sporthal West in een driekamp tegen Sudosa-Desto en Volley Tilburg. De week erna staan er bekerduels op het programma. 21 September start de competitie met de uitwedstrijd tegen streekgenoot NVC in Nieuwegein.

Sanne Westerterp
Meer berichten