G.V.V.V. MO13-1 dendert door naar de finale van het bekertoernooi

6 mei 2019 om 22:09 Algemeen

Veenendaal - Het is tot nu toe al een geweldig seizoen. Winterkampioen geworden in de 2de klasse en nu ook bovenaan in de 1ste klasse. Met nog 4 wedstrijden te gaan en drie punten voorsprong op de nummer twee zit een volgend kampioenschap zeker in het vat. En door de winst in de halve finale van de beker gisteren volgt er in juni ook nog eens een finale. Het kan niet op voor de G.V.V.V. MO13-1

Het is een geweldige leergierige groep meiden die voor elkaar door het vuur willen gaan. De meiden zijn er altijd als er getraind moet worden en schuwen geen weer en wind.

Elke week leren ze om het spel te verbeteren. Dat gaat met vallen en opstaan, maar het plezier en de werklust die dit team elke keer weer op het veld laten zien is bewonderenswaardig.

Daar zijn wij als leiders en trainers dan ook SUPER trots op!

Aan het begin van het seizoen zagen wij de bekerwedstrijden als oefenwedstrijden en dus als een prima voorbereiding op het nieuwe seizoen.

We begonnen met een thuis wedstrijd tegen Desto MO13-2 en deze werd ruim gewonnen. En ook daarna een krachtmeting met JSV, die op dat moment in een hogere klasse acteerde, werd overtuigend naar de hand gezet.

Kortom we waren er klaar voor om de competitie te starten.

In de competitie bleven we winnen en dat werd verrassenderwijs ook doorgezet in de poulefase in de beker.

Nadat we Jonathan versloegen na de strafschoppenserie en de meiden naar de 1/8 finale gingen wilde we meer. Als je nu toch zover gekomen bent …..

Na respectievelijk HDS en VVIJ verslagen te hebben bereikte we de halve finale. Deze wedstrijd werd gisteren thuis gespeeld tegen Buitenveldert.

Wat was dat een spannende wedstrijd. Na een kleine 10 minuten kwamen de meiden met een mooie snelle aanval op een 1-0 voorsprong. Buitenveldert herstelde zich knap van de snelle achterstand, en zij zetten ons aardig onder druk. Maar gelukkig hield de MO13-1 de voorsprong vast tot aan de rust.
In de pauze werd door de coaches aangegeven, dat als de jongedames binnen 10 minuten de 2-0 er in zouden kunnen schieten de wedstrijd in het slot zou zijn gegooid. Maar ook was wel duidelijk dat er nog een zware tweede helft te wachten stond.

Regen, hagel, natte sneeuw en een harde wind maakte het er allemaal niet makkelijker op.

Toch lukte het om de opdracht van de leiding snel waar te maken en lag binnen tien minuten de 2-0 in het mandje.

De aansluitingstreffer viel een kwartiertje voor tijd, maar de door de onverzettelijkheid van het gehele team wisten ze stand te houden en was het ultieme doel, om de finale te halen, bereikt.
Na het laatste fluit signaal was er natuurlijk een klein feestje op het behalen van die finale.

Die finale gaat vermoedelijk gespeeld worden op zaterdag 8 juni met als tegenstander RKEDO MO13-1. Al met al zeer goede reclame voor onze club G.V.V.V. en speciaal het meiden voetbal.