Dans om de bal tijdens de wedstrijd tussen DOVO en Achilles'29. Beide ploegen deelden de punten. (Foto: Henk Jansen)
Dans om de bal tijdens de wedstrijd tussen DOVO en Achilles'29. Beide ploegen deelden de punten. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

DOVO speelt gelijk tegen degradant

  Sport

Door Henk Jansen

Een aantal spelers neemt afscheid

Het publiek tijdens de wedstrijd van DOVO, middenmotor in de Derde Divisie, en Achilles'29, dat aan het einde van dit seizoen degradeert naar de Hoofdklasse, was gedeeltelijk spekkoper. Het zag maar liefst doelpunten. Drie aan de kant van DOVO werden tegen het net gewerkt en evenzovele treffers deed de ploeg uit Groesbeek dat. Het niveau van de wedstrijd tussen beide ploegen was echter niet bijster best.

Veenendaal - De voor DOVO veel scorende Joshua Patrick schoot ook nu weer raak. Hij nam twee van de drie treffers voor zijn rekening. Het andere Veenendaalse doelpunt werd gescoord Lars Middelwijk. Kevin Schmidt nam twee van de drie treffers voor Achilles'29 voor zijn rekening. Uitgerekend hij, aanvaller, speelt volgend seizoen in het shirt van de Veenendaalse Derde Divisionist. Hij moet in het nieuwe seizoen Joshua Patrick doen vergeten op sportpark Panhuis in Veenendaal. Samen met zijn broer Enrico maakt Joshua de overstap naar DVS'33 in Ermelo.

Afscheid

Het werd een middag van afscheid nemen na afloop van een bijster niet hoogstaande wedstrijd. Die wat wedstrijd betreft niet als memorabel de annalen in gaat van de Veenendaalse club. Eerst werd Leon Toonen voortijdig van het veld gehaald. De Rhenenaar, die als jeugdspeler van het Rhenense Candia'66 voor een avontuur bij DOVO koos, die vele seizoenen in de Veenendaalse hoofdmacht speelde en zich ontpopte als veel scorende speler, stopt op Panhuis. Hij werd door ploeggenoten en door het bestuur bedankt voor bewezen diensten. Het is nog niet bekend of Toonen actief blijft in de voetbalsport. Voor welke club hij kiest. In het drukbezochte sponsorhome van Businessclub De Heuvelrug werd na de laatste thuiswedstrijd van DOVO onder meer afscheid genomen van Joshua en Enrico Patrick. Naast dankwoorden waren er bloemen. Joshua Patrick, op zijn beurt, dankte de vereniging voor zijn verblijf aan de 'rooie' zij van sportpark Panhuis. Joshua Patrick zal in het nieuwe seizoen node gemist worden. Dat geldt ook voor zijn broer Enrico. Een speler die in elke wedstrijd veel inzet toonde. Een andere speler die aan het eind van dit seizoen stopt op sportpark Panhuis is Abderrahim Louikili. Hij schoof dit seizoen aan bij DOVO. Liet zich als technisch begaafd speler goed gelden tussen de kalklijnen. Het niet bekend waar hij volgend seizoen tegen een bal trapt. De ploeg van Gert Kruys speelt zaterdag 25 mei haar laatste wedstrijd van het seizoen. Het stuit dan op asv De Dijk. Het betreft hier een uitwedstrijd, die in een Amsterdam wordt gespeeld. De partij kent een aanvangstijd van 14.30 uur. Bij DOVO gaat men na de laatste seizoenswedstrijd op zoek naar nog meer versterking. Ook volgend seizoen komt de ploeg weer uit in de Derde Divisie. Staat het ook onder de supervisie van de Utrechtse trainer Gert Kruys.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden