Een luchtgevecht tussen spelers van ONS Sneek en DOVO voor het doel van DOVO-doelman Tim van de Weerdhof. (Foto: Henk Jansen)
Een luchtgevecht tussen spelers van ONS Sneek en DOVO voor het doel van DOVO-doelman Tim van de Weerdhof. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

Wat moet DOVO zonder Joshua Patrick?

  Sport

Door Henk Jansen

DOVO speelt betere tweede helft

Wat moet DOVO zonder haar spits Joshua Patrick? Die vraag is nagenoeg op de voorhoofden van de DOVO- supporters af te lezen. De topscorer bij de Veenendaalse Derde Divisionist, werkte in de tweede helft tegen ONS Sneek niet alleen via een strak genomen strafschop de 1-0 achterstand weg, maar maakte ook het tweede doelpunt, wat de 2-1 winst betekende tegen de ploeg uit uit het zuid- westen van Friesland.

Veenendaal - Nog vijf wedstrijden en dan is de snelle en balvaardige aanvaller, die ook niet vies van hard werken is, niet meer te zien in het rood en wit van DOVO. Volgend seizoen speelt Patrick voor DVS'33, dat ook uitkomt in de Derde Divisie. Ook zijn broer Enrico, nu nog actief op sportpark Panhuis, begint aan een nieuw avontuur in Ermelo. Een aderlating voor DOVO. Mitchell de Zwart, die voorafgaande aan het treffen met de ploeg uit Sneek bloemen voor zijn 100ste wedstrijd in het shirt van DOVO ontving, is ook aan zijn laatste wedstrijden op Panhuis bezig. Hij verkast naar Spakenburg.

Weinig boeiend

De eerste helft tussen de DOVO en ONS Sneek, twee ploegen die al lang geen rol van betekenis meer spelen in de Derde Divisie was weinig boeiend. Aan Veenendaalse kant viel aanvoerder Mitchell de Zwart al na 7 minuten uit met een blessure. Hij werd vervangen door Marley Berkvens. In minuut tien liet DOVO een kans liggen om op voorsprong te komen. Met een lange bal achter de ONS Sneek verdediging werd Joshua Patrick de diepte in gestuurd. Hij gaf een afgemeten voorzet die op een haar werd gemist door Abderrahim Loukili. Aan inzet ontbrak het niet bij de Veenendaalse ploeg, maar echt overtuigend opereerde het niet. De rust leek met 0-0 stand te eindigen. Leek, want ONS Sneek kwam door een fout in de Veenendaalse verdediging op een 1-0 voorsprong. ''Speel maar een treurmars'', was een opmerking van een teleurgestelde DOVO- supporter aan de koperblazers van de Veenendaalse muziekvereniging Caecilia, die in de rust van de wedstrijd wat gezellige noten kwam spelen. In de tweede helft zag dezelfde supporter een beter spelend DOVO. Dat sterker in het combinatiespel werd. ONS Sneek moest terug. Joshua Patrick werd in de 49e minuut gevloerd in het 16 meter gebied. Strafschop. Die schoot de Veenendaalse topscoorder snoeihard langs oud DOVO-doelman Barry Ditewig. Nog geen vijf minuten later was Joshua voor de tweede maal succesvol. Uit een mooie aanval, ingeleid door de sterk spelende Roy Bakkenes, die terecht het predicaat 'Man of the Match' kreeg toebedeeld, tikte Patrick met een fraaie voetbeweging voor de uit zijn doel komende Ditewig. ONS Sneek ging met man en macht in de aanval op zoek naar de gelijkmaker. DOVO kreeg voorin wat meer ruimte, maar wist de score niet meer te verhogen.

Meer berichten