Foto:

DOVO als wervelwind over SteDoCO

  Sport

Door Henk Jansen

Joshua Patrick scoort tweemaal

Toegegeven, DOVO had in de eerste helft van de wedstrijd tegen SteDoCo de wind in de rug, maar zorgde zelf voor nog eens een extra wervelwind waardoor het over de de bezoekers uit Hoornaar heen walste. Na negentig minuten van uitstekend voetbal, waarin door de ploeg van trainer Gert Kruys de nodige passie en swing in het spel werd gelegd, stond er een dikverdiende 4-0 stand op het scorebord op sportpark Panhuis in Veenendaal.

Veenendaal - Er waren nog geen twee minuten voorbij of de doelman van SteDoCo kon de bal al uit het net halen. Na een afgemeten voorzet van Enrico Patrick, de speler die voorafgaande aan de wedstrijd bloemen kreeg omdat hij voor de 100ste het shirt van DOVO verdedigde, had broer Joshua de bal voor het inkopen. Na dit vroeger doelpunt hield de 'rooie' aanvalsgolf aan op het doel van de gasten. Aanvoerder Joshua Patrick miste op een haar zijn tweede doelpunt. Nagenoeg in de tegenstoot kwam DOVO- doelman Ubbergen oog in oog te staan met een SteDoCo aanvaller. De Veenendaalse slotman keerde de ingeschoten bal met zijn voet. Met de wind in de rug joeg Marley Berkvens vervolgens in de 16e minuut vanaf de 16- meter lijn de 2-0 tegen de touwen.

Ontketend

Een zichtbaar ontketend, dat de mindere uitslagen van de laatste weken ten koste van de ploeg uit Hoornaar wilde wegwerken, hield huis in het strafschop gebied van SteDoCo. De gasten, die nog één keer gevaarlijk voor het doel van Ubbergen verschenen, mochten met een 2-0 achterstand de handen dichtknijpen nadat voor de rust werd geblazen. Ook in de tweede helft, waarin DOVO tegen de wind inspeelde, had het betere van het spel, zij het dat SteDoCo met de wind in de rug ook zo nu en dan gevaarlijk voor het doel van Rodney Ubbergen verscheen. De Veenendaalse ploeg bleef al combinerend, de bal laag over de grond houdend, het vijandelijke doel zoeken. Na weer een gave voorzet schoot Joshua Patrick zijn tweede en derde DOVO- doelpunt binnen. De hardwerkende aanvaller Abderrahim Loukili beloonde zichzelf door het vierde DOVO- doelpunt te scoren. Bij deze stand bleef het. Een dik verdiende zege van de ploeg van Gert Kruys. De Veenendaalse ploeg gaat zaterdag 16 maart op bezoek bij Quick Boys, de nummer drie van de ranglijst in de Derde Divisie. Na afloop van de wedstrijd was er nog meer swing te horen op het Veenendaalse sportpark. In een bomvol gevulde kantine werd een 90's party gehouden. Een 3e helft waarbij de bezoekers op swingende discomuziek werden getrakteerd. ''Als ze nou is eens voor de rest van de competitie zo spelen, dan kunnen ze zeker nog een fiks stuk stijgen op de ranglijst'', aldus een doorweekte DOVO- supporter, die geen spijt had om stormachtige regenbuien te trotseren.

Meer berichten