DOVO stichtte in de tweede helft het nodige gevaar voor het doel van VVOG, maar een tweede bevrijdende treffer viel niet. (Foto: Henk Jansen
DOVO stichtte in de tweede helft het nodige gevaar voor het doel van VVOG, maar een tweede bevrijdende treffer viel niet. (Foto: Henk Jansen (Foto: )

DOVO verdiende meer tegen VVOG

  Sport

Door Henk Jansen

Weer sterk optreden in 1e kwartier

Andermaal had DOVO de grootste moeite met het Harderwijkse VVOG. En ook nu weer wist het de ploeg uit het vissersdorp niet te verslaan. Een boeiende wedstrijd eindigde zaterdag in een 1-1 stand. Waar gezien het spel de Veenendaalse Derde Divisionist in de tweede helft meer verdiend had dan de draw.

Veenendaal - De wedstrijd was amper twee minuten oud toen Abderrahim Loukili, zich op de linkerkant vrij speelde en een afgemeten voorzet gaf. Helaas was er geen DOVO-speler attent genoeg om de bal voorbij de VVOG- doelman te schieten. DOVO kende een goed en sterk kwartier, maar tot echte doelkansen leidde dat niet. VVOG kreeg vervolgens, na deze stormloop overleefd te hebben, meer grip op de wedstrijd en DOVO. Dat leverde in de 32e minuut een 1-0 voorsprong op. In de verdediging van DOVO werd niet adequaat ingegrepen en werd de bal door Pernelly Biya langs doelman Rodney Ubbergen tegen het net geschoten.

Ferme kopbal

Na deze voorsprong werd door VVOG niet direct meer hoog de opbouw van DOVO gestoord. De ploeg liet zich terugzakken op eigen helft, rekenend op nog een snelle doeltreffende uitval. Wie anders dan aanvoerder Joshua Patrick wist DOVO op gelijke hoogte brengen. Dat deed de snelle en veel bewegende aanvaller via een ferme kopbal. Na een afmeten voorzet van zijn broer Enrico Patrick teisterde de bal als een projectiel het Harderwijkse doelnet. De ploeg van trainer Gert Kruys ging in de resterende minuten van de eerste helft op zoek naar meer succes. VVOG hield in de verdediging echter het slot op de deur. Met en 1-1 stand werd aan de rust begonnen. Op een zonnig sportpark aan de 'rooie' zijde op sportpark Panhuis in Veenendaal kreeg het publiek vervolgens een goede tweede helft te zien. Met name aan de kant van DOVO werd er een goede partij voetbal op de mat gelegd. Dit tot genoegen van de eigen fans.

Met de nodige inzet en vaak met goed combinatievoetbal schiep DOVO zich in de tweede helft enkele goede kansen voor het Harderwijkse doel. Er waren momenten dat er zelfs sprake was van en stormloop. Trainer Gert Kruys zette er met de invallen Leon Toonen een extra aanvaller in. Toch moest DOVO achterin ook alert zijn op tegenstoten van VVOG. Maar de Veenendaalse ploeg had deze meer verdiend dan slechts een punt.

Ploeg van trainer Kruys treft zaterdag 23 februari DVS'33

Meer berichten