De ploegen van De Merino's en Enter Vooruit, met triumviraat aan leiding en de pupil van de week betreden het veld in Veenendaal. (Foto: Henk Jansen)
De ploegen van De Merino's en Enter Vooruit, met triumviraat aan leiding en de pupil van de week betreden het veld in Veenendaal. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

DOVO in eigen huis tegen VVOG

  Sport

Door Henk Jansen

GVVV boekte haar vierde thuisoverwinning van dit seizoen. De ploeg van trainer Niek Oosterlee won het treffen tegen vv Scheveningen met 1-0. Jeremy de Graaf bracht de Veenendaalse Tweede Divisionist en half uur voor het einde op een 1-0 voorsprong. Bij die stand bleef het ook. GVVV gaat zaterdag 16 februari op bezoek bij Almere City FC.

Veenendaal - Gert Kruys, trainer van het Veenendaalse DOVO miste in de uitwedstrijd tegen Odin'59 een aantal spelers die vanwege griep in de ziekenboeg achtergebleven waren. Een van afwezigen was doelman Rodney Ubbergen. Al vroeg in de wedstrijd kwam de Veenendaalse Derde Divisionist op een 1-0 achterstand. In het eerste kwartier had de Panhuisploeg het beste van het spel. Met en door de wind gedragen afstandsschot kwam de ploeg uit Heemstede op een 1-0 voorsprong. Wat DOVO verder ook probeerde. Het kon niet tegen scoren. Het Harderwijkse VVOG is zaterdag 16 februari de tegenstander. De wedstrijd die aan de 'de rooie'zijde van sportpark Panhuis wordt gespeeld kent een aanvangstijd van 14.30 uur.

Gevarenzone

De Merino's ging op eigen veld met 3-2 onderuit tegen Enter Vooruit. Een onnodige nederlaag. Het verlies zorgt er echter wel voor dat de formatie van trainer Jan Gaasbeek steeds verder wegzakt op de ranglijst in de 1e klasse D (Oost). De Veenendaalse ploeg gaat zaterdag op bezoek bij Go Ahead Kampen. Winst is geboden voor de Gaasbeen en zijn manschappen, wil het niet in de gevarenzone komen. vv Scherpenzeel, in dezelfde klasse uitkomende, won in eigen huis met 3-2 van asv Dronten. De ploeg kan door de winst weer richting de subtop kijken. Titelkandidaat Bennekom is zaterdag de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld op De Eikelhof in Bennekom.

Winst voor
vv Renswoude

Renswoude - vv Renswoude, uitkomende in de 2e klasse G (Oost) pakte drie kostbare punten bij VSCO'81. Met 1-0 werd de volle buit meer naar Renswoude genomen. Het Edese Blauw Geel'55 komt zaterdag 16 februari op bezoek op spot;park De Hokhorst in Renswoude. De streekderby kent een aanvangstijd van 14.30 uur. De Valleivogels, in dezelfde klasse uitkomende, won bij VVOP in Voorthuizen met 2-1. vv Lunteren komt zaterdag op bezoek in Scherpenzeel. Aanvang: 14.30 uur. Het Veenendaalse VRC verloor op eigen veld het treffen tegen Owios met 3-2. De Racers gaan zaterdag op bezoek bij ESC in Elburg.

sv Panter
zonder punten

Veenendaal - sv Panter verloor op eigen veld het treffen tegen het Amerongse DVSA met 2-1. Trainer Roos en zijn mannen gaan zaterdag op bezoek bij vv Echteld. VVA Achterberg blijft aan kop in de 4e klasse H (West 1). De ploeg van Kees van Rijswijk won de derby in en tegen Kesteren met 2-0. Voorwaarts (U) komt zaterdag naar sportpark De Meent.

Meer berichten