Foto:

DOVO overtuigt niet tegen asv De Dijk

  Sport

Ploeg ontbeert slimheid en scherpte

Door Henk Jansen

DOVO is de tweede helft van de competitie met een draw begonnen. Het wilde de kater van de thuisnederlaag, opgelopen vóór de laatste wedstrijd van de winterstop, bij de herstart van de competitie maar wat graag ongedaan maken, maar in die opzet slaagde de ploeg van trainer Gert Kruys niet. Het speelde met 1-1 gelijk tegen asv De Dijk, de rode lantaarndrager in de Derde Divisie.

Veenendaal - Tegen de jeugdige en onervaren selectie van de Amsterdamse ploeg, die in haar spel duidelijk slimheid en effectiviteit mist, waarvan de Veenendaalse ploeg wel een surplus in huis heeft, maar dat helaas niet toonde tegen de nummer laatst in de Derde Divisie, speelde DOVO ver onder haar kunnen. Vanaf het beginsignaal werd er wel volop druk gezet op het middenveld en de verdediging van asv De Dijk, maar het raffinement en scherpte ontbrak om echte kansen te creëren.

Afgekeurd

Toch kwam de Veenendaalse ploeg op een 1-0 voorsprong. Dat was in de 13e minuut. Een vrije trap van ver buiten de 16 meter werd met het hoofd door Simon van Zeelst achter de jeugdige De Dijk- doelman Kay Hilverink binnen gekopt. DOVO bleef de aanval zoeken. Niet op overtuigende wijze en met goed voetbal. De ploeg ontbrak het aan scherpte. Een goed lopende aanval was op de vingers van een hand te tellen. De Veenendaalse moest achterin ook echter geducht zijn op een paar snelle uitvallen van De Dijk. Zo moest Rodney Ubbergen een paar keer reddend optreden. In de 33ste minuut was hij echter kansloos na weer een uitbraak. Hij was kansloos op de diagonale schuiver van Kubilay Koylu. Bij deze stand werd aan de rust begonnen. Met evenveel energie begon de ploeg van Gert Kruys aan de Tweede helft. Schiep zich wel enkele kansen, maar kon daar geen munt uit slaan. Joshua Patrick schoot nog wel de 2-1 binnen, maar dat deed hij in buitenspelpositie.

Meer berichten