Foto:

DOVO is momenteel in goede doen

  Sport

Door Henk Jansen

Twee doelpunten binnen minuut

Dat DOVO momenteel in zeer goede doen is bleek afgelopen zaterdag maar weer eens. De ploeg van trainer Gert Kruys won kin een prima gespeelde wedstrijd tegen Jong FC Groningen met 3-1. Door deze overwinning blijft de Veenendaalse Derde Divisionist stijgen op de ranglijst en nadert de subtop.

Veenendaal - Vlak voordat de prima leidende scheidsrechter De Bruijn voor het eindsignaal zijn fluit in de mond nam werd doelman DOVO-doelman Rodney Ubbergen, die kort daarvoor door de stadionspeaker tot 'Man of The Match' was gekozen gepasseerd. Het was de enige treffer van de Noordelingen. DOVO stond op dat moment op een dik verdiende 3-0 voorsprong.

Lichtvoetig

Snel en lichtvoetig was het spel van Jong FC Groningen in de eerste minuten van de wedstrijd. DOVO moest in de beginfase alert zijn. Vooral op rechts stichten de Noordelingen gevaarlijke momenten voor het doel van Rodney Ubbergen. De beste kans om aan de leiding te gaan kreeg evenwel DOVO. Na een snelle aanval aanval op links werd de bal strak voorgegeven. Joshua Patrick, die nagenoeg op de doellijn stond, zag zijn schot echter hoog over gaan. Beide ploegen zochten de aanval. Gaven elkaar prima partij. De Veenendaalse kreeg vervolgens meer overwicht op het middenveld. Tot echte doelkansen leidde dat niet. Een blunder van FC Groninger- doelman Jan Hoekstra leidde in de 31e minuut de 1-0 voorsprong van DOVO in. Nassir Maachi plukte de bal van de voet van de goalie en schoot vanaf ongeveer 20 meter raak. Rodney Ubbergen voorkwam zes minuten later de gelijkmaker. Hij ontnam Thijs Dallinga een zekere doelkans. Met een 1-0 voorsprong werd aan de rust begonnen. De tweede helft was amper een minuut oud toen de bal op de stip in de verdediging van Jong FC Groningen werd gelegd. Aanvoerder Joshua Patrick liet doelman Hoekstra kansloos, 2-0. Bijna in dezelfde minuut hield Ubbergen Jong FC Groningen van de aansluittreffer af. In de contra aanval zette Salim Amarzgiou DOVO op een 3-0 voorsprong. Hij schoot vanaf buiten de zestien meter raak. Ook bij dit doelpunt ging de Groninger slotman niet vrijuit. De Noordelingen probeerden het vervolgens door extra druk naar voren te zetten om zo wat aan die achterstand te doen. Doelman Ubbergen was de grote sta in de weg. Met een aantal fraaie reddingen hield hij zijn doel schoon. Een volledig op de aanval gericht Jong FC Groningen gaf DOVO de ruimte om te counteren. De scherpte echter ontbrak om de score nog hoger te doen oplopen. In blessuretijd moest Ubbergen toch een bal uit het net halen, 3-1. DOVO toont dat het in een goede vorm steekt. Laagvlieger vv Eemdijk is zaterdag 8 oktober de tegenstander. Het betreft hier een uitwedstrijd voor de Veenendaalse ploeg.

Meer berichten