Rodney Ubbergen, doelman van DOVO, was uiterst content over de gewonnen thuiswedstrijd tegen DVS Ermelo. (Foto: Henk Jansen)
Rodney Ubbergen, doelman van DOVO, was uiterst content over de gewonnen thuiswedstrijd tegen DVS Ermelo. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

'Dit was ook een gala- voorstelling'

  Sport

Door Henk Jansen

DOVO gaat op bezoek bij ONS Sneek

''Vorige week geen voetbal, maar wel een succesvol gala- feest en dito voorstelling bij DOVO. En een week later ook nog eens een sportief galafeest op eigen sportpark. We hebben een meer dan goede wedstrijd gespeeld tegen DVS Ermelo, de nummer drie van de ranglijst. Een wedstrijd waarin we hebben laten zien dat er goed voetbal in het elftal zit'.

Veenendaal - Bovenstaande woorden komen voor rekening van Rodney Ubbergen, doelman van de Veenendaalse hoofdmacht, dat in eigen huis DVS Ermelo, de nummer drie van de ranglijst in de Derde Divisie, met 4-2 versloeg. ''Een dikverdiende overwinning'' sprak de gelukkige sluitpost na afloop van de wedstrijd. ''Nee van schrik, toen we na 20 minuten spelen op een 1-0 achterstand kwamen (doelpunt gescoord door Maurice de Ruiter hj), was geen sprake. We speelden goed. De ploeg straalde ook het nodige vertrouwen uit.

Dubbelslag

Het was aanvoerder Joshua Patrick die met zijn doelpunt in de 33e minuut DOVO naast de ploeg uit Ermelo bracht. Op slag van rust nam de ploeg van trainer Gert Kruys een 2-1 voorsprong. Die treffer werd gemaakt door Simon van Zelst. Na de thee dicteerde DOVO ook het spel. ''Iedereen kweet zich goed van zijn taken. Naast veel inzet en positieve agressiviteit ging de bal ook goed rond. Zoals we het team DVS Ermelo onder druk zette had het iets weg van een gala- voorstelling. Onze trainer was na afloop van de wedstrijd dan ook niet alleen content met de tweede overwinning op rij, maar vooral ook op ons vertoonde spel. Als we dit niveau kunnen vasthouden, dan gaan we zeker richting de bovenste regionen. De ziekenboeg raakt leeg en dat is een goede zaak. Een aantal spelers die door blessures er enkele weken uit zijn geweest zat weer op de reservebank '', aldus de doelman die zelf overloop van zelfvertrouwen. Door twee treffers van Lars Middelweek, die een kwartier voor tijd en in de 90ste scoorde, liep DOVO uit naar een 4-1 voorsprong. In blessuretijd scoorde DVS Ermelo nog wel haar tweede treffer. Uitslag 4-2. Volop tevredenheid na het laatste fluitsignaal in het kamp van 'de rooien'. Dat zaterdag op bezoek gaat bij ONS Sneek. De Veenendaalse ploeg kan bij winst in het Noorden klimmen richting de subtop. Momenteel staat de Panhuis-ploeg op de 11e stek. Het heeft 17 punten.

Tegenstander ONS Sneek staat op de 8e stek met twee punten meer. Dus als de drie punten mee naar Veenendaal worden genomen, dan wipt het over genoemde tegenstander heen. Rodney Ubbergen stuurde vervolgens zijn auto snel richting Amsterdam om daar met zijn gezin het feest van de inmiddels weer in het land vertoevende Sinterklaas te vieren. En DOVO kan zich zichzelf een eigen Sint-cadeau geven als het de komende weken goed blijft presteren en de punten weet binnen te halen.

Meer berichten