Noordwijk in de aanval op het doel van DOVO-doel. Deze aanval leverde geen doelpunt voor de Noordwijkers. (Foto: Henk Jansen)
Noordwijk in de aanval op het doel van DOVO-doel. Deze aanval leverde geen doelpunt voor de Noordwijkers. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

Onterecht verlies DOVO tegen koploper

  Sport

Door Henk Jansen

DOVO voelt zich terecht bestolen

Zelfs enkele fanatieke Noordwijk- supporters gaven het na afloop van de wedstrijd toe, DOVO was tegen de koploper in de Derde Divisie van drie punten bestolen. Twee minuten voor tijd werkte uitblinker Joshua Patrick zijn derde treffer achter Noordwijk- doelman Rondy Rondeltap. Dat betekende de 3-2 voor de ploeg van Gert Kruys. De arbiter van dienst wees naar de middenstip. Noordwijk ging echter verhaal halen bij de grensrechter en die constateerde dat het doelpunt vanuit buitenspel was gescoord.

Veenendaal - Nauwelijks bekomen van deze tik maakte Noordwijk de derde treffer. Vanaf de aftrap lag zelfs de nummer vier achter Koen Hagelstein. Geen overtreding was er aan de 3-2 voor DOVO voorafgegaan en buitenspel was het niet. Joshua Patrick werd hattrick ontnomen.

Beste speler

Joshua Patrick schoot in 13e minuut DOVO op een 1-0 voorsprong. De snelle aanvaller werd op links met een lange bal bediend en liet vervolgens de Noordwijk-doelman kansloos. De bal werd diagonaal binnengeschoten. DOVO had het betere van het spel in de eerste 25 minuten. Morrende supporters van Noordwijk langs de kalklijnen over het vertoonde spel van hun ploeg. De Veenendaalse ploeg zocht de aanval. Veelal werd de beweeglijke Joshua Patrick gezocht. Was gedurende de gehele wedstrijd in beweging. Zocht veel de diepte en stoorde zelfs menige poging tot opbouw van de Noordwijkers. Door een onnodige vrije trap op de punt van de 16 meter kwamen de gasten in de 26e minuut op gelijke hoogte. Thomas Reynaers, de kleinste man van het veld, liet Hagelstein kansloos. De bal verdween in de rechterbovenhoek. Vanaf dat moment werd er door de Noordwijkers beter gecombineerd. De koploper kwam bijna tien minuten later zelfs op een 2-1 voorsprong. Martijn le Congé schoot fraai binnen. Dat was tevens de ruststand. DOVO begon ook goed aan de tweede helft. De ploeg schiep zich aardig wat kansen. De gelijkmaker bleek in de lucht te zitten en die viel ook. Andermaal was het Joshua Patrick die de Noordwijk- doelman met een lage schuiver kansloos liet, 2-2. De Veenendaalse ploeg ging op zoek naar de drie punten. Die dacht het 2 minuten voor tijd binnen te hebben, maar het doelpunt van wederom Joshua Patrick werd onterecht afgekeurd. Noordwijk profiteerde vervolgens van de aangeslagen Veenendalers. In minuut 90 viel, wederom uit een vrije trap, de 3-2 voor de koploper. Dit doelpunt werd gescoord door Denzel James. DOVO trapte vervolgens af. Verspeelde de bal direct op het middenveld en Nick van Staveren ging alleen op Koen Hagelstein af. Die was kansloos op de schuiver, 2-4. Een onterechte nederlaag voor de Veenendaalse ploeg en ongetwijfeld een fikse klap, die hopelijk niet lang blijft nadreunen voor de Derde Divisionist.

Meer berichten