GVVV in een van de sporadische aanvallen op het doel van De Treffers. Een aanval die niets opleverde. Andermaal speelde de Veenendaalse Tweede Divisionist ver onder haar niveau. (Foto: Henk Jansen)
GVVV in een van de sporadische aanvallen op het doel van De Treffers. Een aanval die niets opleverde. Andermaal speelde de Veenendaalse Tweede Divisionist ver onder haar niveau. (Foto: Henk Jansen)

GVVV voor de zesde maal in mineur

  Sport

En voor de zesde achtereenvolgende maal bleef GVVV puntloos. De ploeg van trainer Niek Oosterlee verloor op eigen veld van degradatiekandidaat De Treffers. Na negentig minuten voetbal stond er een 0-2 eindstand op het bord. Dat had ook zo maar 0-3 of 0-4 kunnen zijn. De ploeg uit Groesbeek kreeg de kansen en verzilverde er daar twee van. GVVV daarentegen creëerde geen enkele kans. Tot fikse teleurstelling van een groep trouwe supporters.

Veenendaal - Waar voor de wedstrijd nog Braziliaanse muziekklanken te horen waren geweest en tot ver in de omtrek van sportpark het vuurwerk te horen moet zijn geweest, dit allemaal omdat het talentvolle J17 jeugdteam van 'de blauwen' hun behaalde titel in de hoofdklasse vierde en er ook vreugdetranen werden geplengd waren het figuurlijke tranen van ergernis die op de trainersbank en bij een groot deel van het aanwezige Veenendaalse publiek overheerste. Andermaal kon het vlaggenschip van GVVV niet overtuigen.

Fysiek

Wie verwacht had dat De Treffers, dat de punten zo hard nodig heeft om ook volgend seizoen als Tweede Divisionist door het voetballeven te gaan, een zware verdedigingslinie voor eigen doel zou optrekken kwam bedrogen uit. De ploeg koos voor de aanval richting het doel van de Veenendaalse subtopper. Het doel dat dit keer verdedigd werd door Bart van de Beek. De oud speler van De Treffers maakte als ware zijn debuut in de hoofdmacht van trainer Niek Oosterlee. Het werd echter een kort optreden. Al na tien minuten voetbal moest hij met een blessure het veld verlaten. Vaste goalie Johan Jansen naam weer plaats tussen de palen en de dwarsligger. De ploeg uit Groesbeek combineerde naast een flinke portie inzet ook veel fysiek. GVVV stak daar bleekjes bij af. Via de vleugels kwam GVVV sporadisch voor het doel van Niels Kornelis. Die had echter niets te vrezen. Hij beleefde een rustige middag. In de 18e minuut was het bijna raak voor de ploeg uit Groesbeek. Nadat Nick de Bondt een GVVV-verdediger van zich afgeschud had loste hij een schot dat maar net voorlangs ging. In de 42e minuut was het wel raak. Cendrino Misidjan kopte na een hoekschop keihard binnen. Dat was tevens de ruststand. Ook in de tweede helft kon GVVV niet imponeren. De Treffers kwam in de 63e minuut op een 2-0 voorsprong. Vanaf de strafschopstip liet Boy van Beek Jansen kansloos. GVVV kon er zelfs geen gevaarlijk moment voor het doel van Kornelis tegenover stellen. De gasten waren zelfs nog dichtbij een derde treffer. Van buiten de 16 meter gelost schot kwam op de dwarsligger.

Meer berichten