De spanning om het kampioenschap is terug in de 3e klasse A (Oost), waar koploper VRC verlies leed en vv  Veenendaal haar partij wist te winnen. (Foto: Henk Jansen)
De spanning om het kampioenschap is terug in de 3e klasse A (Oost), waar koploper VRC verlies leed en vv Veenendaal haar partij wist te winnen. (Foto: Henk Jansen)

Spanning terug in 3e klasse A

  Sport

Veenendaal - DOVO kreeg in haar uitwedstrijd tegen het Ermelose DVS'33 vier treffers om de oren en wist zelf geen doelpunt te maken. Een teleurstellende uitslag voor de Veenendaalse Derde Divisionist. Dat in genoemde klasse niets meer te winnen en niets meer te verliezen heeft. Met andere woorden, ook in het seizoen 2018-2019 in de Derde Divisie uitkomt.

Veenendaal - Jong FC Groningen komt zaterdag 129 mei op bezoek aan de 'rooie'zijde op sportpark Panhuis om te strijden tegen de ploeg van trainer Gert Kruys. Deze partij kent een aanvangstijd van 14.30 uur.

Kampioen

De Merino's, dat ook volgend seizoen in de 1e klasse Zuid uitkomt, boekte een verrassende 2-1 uitoverwinning bij kampioen Duno Doorwerth. Jurrien van der Horst zette in de 8e minuut de Veenendaalse ploeg op een 0-1 voorsprong. Voor de thee bracht Patrick Donkervoort de stand op 0-2. De thuisploeg wist halverwege de tweede helft nog tegen te scoren. LRC Leerdam komt zaterdag 19 mei naar sportpark De Groene Velden 1 om als tegenstander van De Merino's te fungeren. Feest in Scherpenzeel waar de ploeg met dezelfde naam de titel in de 2e klasse G (Oost) voor zich opeiste. Het wist zelf uit bij Lelystad met 3-1 te winnen vernam dat concurrent Veensche Boys een nederlaag had geleden. Volgend seizoen speelt vv Scherpenzeel dus in de 1e klasse. De uitwedstrijd die het zaterdag 19 mei bij VVOP speelt is dus om des keizers baard. vv Renswoude werkte zich in dezelfde klasse door een 6-1 overwinning op Owios boven de promotie/degradatie lijn. Het krijgt zaterdag 19 mei Lunteren op bezoek. Wint vv Renswoude deze partij dan speelt het ook volgend seizoen in de 2e klasse.

In de 4e klasse H (West 1) deed VVA Achterberg goede zaken door op eigen veld met 6-2 van SVF te winnen. Daarmee houdt het zicht om aan het eind van deze competitie via de nacompetitie mee te strijden voor een plek in de 3e klasse. DVSA, dat geen kans meer heeft, is zaterdag de tegenstander van VVA. De wedstrijd wordt gespeeld in Amerongen.

Thriller in
3e klasse A

Veenendaal - De spanning is volledig terug in de 3e klasse A (Oost). En het thrillergehalte wordt steeds groter. Na de misstap van de Veenendaalse koploper VRC bij vv Dieren, waar maar liefst met 4-1 werd verloren en de 4-2 winst van vv Veenendaal op het Ederveense Advendo'57, bedraagt de voorsprong van VRC nog maar twee punten op aartsrivaal vv Veenendaal en vier op De Treffers, de nummer drie van de ranglijst. Voor VRC staat zaterdag 19 mei de dorpsderby tegen sv Panter op het programma. De ploeg van Ronald Roos staat voorlaatste in de genoemde klasse. Bij verlies en winst van Uni vv, de nummer laatst, gaat het er dan slecht uitzien voor sv Panter. VRC dient ook de volle winst te pakken wil het koploper blijven. Een wedstrijd met veel belangen dus, voor beide ploegen. Het treffen tussen beide clubs vindt plaats op sportpark De Groene Velden 2 in Veenendaal.

vv Veenendaal gaat op die dag op bezoek bij Keizerstad. Geen gemakkelijke opgave voor de ploeg van trainer Arco van Elst. Door een goed collectief, zoals vv Veenendaal dat vorig seizoen in de nacompetitie etaleerde moeten de drie belangrijke punten opleveren.

Meer berichten