Veel beweging voor het doel van FC Lienden keeper Jan Schimmel. Het is een aanval zonder gevaar. De Veenendaalse Tweede Divisionist kon niet echt overtuigen. (Foto: Henk Jansen)
Veel beweging voor het doel van FC Lienden keeper Jan Schimmel. Het is een aanval zonder gevaar. De Veenendaalse Tweede Divisionist kon niet echt overtuigen. (Foto: Henk Jansen)

GVVV deelt punten met FC Lienden in een matige partij

  Sport

Veenendaal - In een aardig volgepakt sportpark aan 'de blauwe'kant van Panhuis deelden GVVV en FC Lienden de punten. Na 90 minuten voetbal stond er een 1-1 stand op het scorebord. Legde de Veenendaalse Tweede Divisionist eerder dit seizoen op sportpark De Abdijhof de formatie van trainer Hans Kraay jr op de pijnbank, door de partij met 3-0 te winnen, in de thuisontmoeting kon GVVV niet overtuigen.

Geen speciale plek langs de krijtlijnen voor de supporters van FC Lienden, zoals dat wel eerder dit seizoen het geval was bij de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys. De Betuwse aanhang had zich gemengd tussen 'de blauwen'. De 'blauwen' zagen hun trots niet echt een overtuigende partij voetbal op de mat leggen. GVVV probeerde wel het spel te maken, maar grossierde in veel verkeerde passes. Aan FC Lienden- zijde werd geprobeerd veel ballen op de fysiek sterke Danny van den Meiracker te spelen. GVVV kwam wel een aantal malen op de vleugels door, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Jan Schimmel.

Counter

FC Lienden, dat de laatste weken niet al te best presteerde, nam in de 37ste minuut de leiding. Het doelpunt viel uit een klassieke counter. Mohammed Bendadi werd oog in oog gezet voor doelman Johan Jansen en die passeerde de Veenendaalse met een goed geplaatste schuiver in de rechter beneden hoek. Het was tevens de ruststand. Geen echte druk van GVVV bij het begin van de tweede helft. De ploeg van trainer Oosterlee toonde wel de intentie, maar er ging geen echte dreiging uit. In de 60e minuut kreeg doelman Schimmel een een schot van buiten de 16 meter niet klemvast, de rebound leek voor het inschieten, maar die kans liet GVVV liggen. Twee minuten was FC Lienden dichtbij de 2-0. Van den Meiracker liet een uitgelezen mogelijkheid de score te vergroten liggen. Zo balvast als FC Lienden goalie Jan Schimmel in de eerste helft was, zo slecht was dat in de tweede helft. Dat zorgde voor wat paniek aan Betuwse zijde in de tweede helft. Een kwartier voor tijd kwam GVVV op gelijke hoogte. Schimmel ging andermaal niet vrijuit op de schuiver van Bart Hulsbos.

Na de gelijkmaker van Hulsbos zette GVVV nog wat meer druk. Jeremy de Graaf liet een uitgelezen mogelijkheid liggen nadat hij in het zestienmetergebied de bal vrij in de voeten kreeg aangespeeld. Zijn schot was echter te zwak om echt gevaar te stichten.

DOVO verliest
in Spakenburg

Veenendaal - DOVO verloor het treffen bij Spakenburg. de koploper in de Derde Divisie, die getraind wordt door John de Wolf, won de partij met 3-0. Lange tijd bleef het 1-0. Na het wegzenden van Roy Bakkenes met direct rood na een fikse overtreding liep Spakenburg uit naar 3-0. ASWH is zaterdag 21 april de tegenstander van de ploeg van trainer Gert Kruys. De wedstrijd die op sportpark Panhuis wordt gespeeld begint om 14.30 uur.

Goede winst
voor DVSA

Amerongen - Het Amerongse DVSA boekte een klinkende uitoverwinning op Wageningen. Op sportpark De Zoom schoot de ploeg van trainer Van Dalem maar liefst zes keer raak en incasseerde slechts een tegentreffer. Ede/Victoria komt zaterdag naar sportpark de Burgwal. Aanvang van deze partij is 14.30 uur.

VVA pakt
weer zege

Achterberg - VVA Achterberg won met met 2-1 van Kesteren. vv Echteld uit is zaterdag de tegenstander.

Meer berichten