Wouter Pilon praat na de wedstrijd even teleurgesteld na met spelverdeler Rowan van Vreede (Foto: Sanne Westerterp)
Wouter Pilon praat na de wedstrijd even teleurgesteld na met spelverdeler Rowan van Vreede (Foto: Sanne Westerterp) (Foto: Sanne Westerterp)

Frustraties bij niet fitte Wouter Pilon

  Sport

Veenendaal - Met een overtuigende 2-0 voorsprong in sets leken de volleyballers van MKB Accountants/VCV zaterdag op weg naar een 3-0 overwinning in eigen huis. De mannen in het rood vergaten zichzelf echter te belonen en verloren set drie en vier nipt. Mentaal was het toen op bij VCV en HLB Van Daal/DS kleineerde de thuisploeg in set vijf (2-3 verlies).

Na een sterke start in dit kalenderjaar was VCV niet gebaat bij de 'vakantie' die het de afgelopen vier weken kreeg. ,,Een aantal jongens gingen op vakantie, Rowan van Vreede ging door zijn rug en we trainden minder scherp. Zo begonnen we dit duel met een gebrek aan ritme," vertelt trainer Hans Seubring. Ondanks de matige voorbereiding won VCV met name door een sterke servicedruk de eerste twee sets.

Verschil groot

,,Wij speelden degelijk, zij waren slecht. Helaas brachten zij vervolgens drie reserves die het tij keerden en die luxe hebben wij niet. Het verschil in niveau tussen oud en jong is bij ons behoorlijk groot en dat is soms frustrerend," vindt Wouter Pilon.
De ervaren speler maakte in december de switch van de buitenaanval naar de plek als libero en wordt door zijn team gemist in de aanval. Zaterdag deed Bart van Gilst goede zaken in de verdediging, maar deze speler mist lengte aan het net, terwijl de langere Robbert de Wilde passend sterk speelde maar met zijn blok veelal mis greep. ,,Met Hugo Rijken en Wouter hadden we een prima buitenkant, maar nu Wouter noodgedwongen door zijn blessure alleen achterin speelt hebben we soms een probleem op zijn positie. De jonge jongens mogen vrijuit op die plek, maar kunnen het team zeker niet dragen," erkent Seubring. Pilon ziet een terugkeer aan het net voorlopig niet gebeuren. ,,Steeds na het volleybal heb ik zoveel pijn in mijn schouder dat ik niet kan slapen. Ik ben bang dat net als in 2015 mijn labrum kapot is. Ik moet een MRI aanvragen om de kwetsuur onder ogen te zien en dan volgt mogelijk weer een operatie. Dat zou echt verrot zijn, ook omdat het een pijnlijke ingreep is."

Blessures

Het blessurefront van VCV telt nog altijd twee namen. Middenman Diede Woudsma, die zijn enkelbanden begin januari scheurde, heeft inmiddels weer rustig wat gesprongen in de training en hoopt over enkele weken fit te zijn. Passerloper Jarno van Elst is weer achterin inzetbaar, maar kan nog niet springen.
MKB Accountants/VCV - HLB Van Daal/DS: 2-3 (25-18, 25-17, 23-25, 27-29, 10-15).

Meer berichten
Shopbox