Na een snelle aanval op links en goede voorzet miste Leon Toonen (rood shirt) op een haar na de bal die hij bijna voor het inkoppen had. (Foto: Henk Jansen)
Na een snelle aanval op links en goede voorzet miste Leon Toonen (rood shirt) op een haar na de bal die hij bijna voor het inkoppen had. (Foto: Henk Jansen)

DOVO voelt zich de schlemiel

  Sport

Veenendaal - DOVO weet nu ook hoe het voelt om de schlemiel te zijn. Wist de ploeg vorige week in blessuretijd langszij te komen tegen Spijkenisse, nu verloor het in de bijgetelde minuten van de wedstrijd. De partij leek andermaal in eigen huis op een draw af te gaan, maar tegenstander Scheveningen schoot alsnog de winnende treffer binnen. Het neutrale publiek moet genoten hebben van een boeiende en spannende wedstrijd, maar daar kocht DOVO niets voor. Het bleef, na een 3-2 verlies, met lege handen staan.

 Drie thuiswedstrijden staan er op het programma voor DOVO. Daarvan heeft de ploeg van trainer Gert Kruys er al twee gespeeld en zegge en schrijven slechts één punt aan overgehouden. Capelle maakt zaterdag 10 februari de drieluik compleet. Aan een nieuwe teleurstelling bij de staf en de spelersgroep wordt niet gedacht, maar het supporterskamp begint zo langzamerhand te morren. De wedstrijd tussen DOVO en Scheveningen was een heerlijke partij voetbal. Waarin DOVO in het eerste kwart het betere van het spel had en vaak gevaarlijk op links voor het doel verscheen. Uit een van die aanvallen scheerde bal rakelings langs het hoofd van Leon Toonen.

Kopbal

Scheveningen moest alle zeilen in de verdediging bijzetten om de aanvalsdrift van DOVO te beteugelen. Zelfs kwam het amper aan aanvallen toe. Maar de eerste de beste aanval van de ploeg was gelijk raak. In de 30ste minuut werd de bal van dichtbij ingekopt door Robert Steemers. Doelman Ubbergen was kansloos. De Veenendaalse Derde Divisionist zette vervolgens nog meer druk op defensie van Scheveningen, maar de gelijkmaker wilde niet vallen.

Het was Joshua Patrick die in de 64ste minuut DOVO op gelijke hoogte bracht. Joshua Patrick gaf in de 58e minuut een afgemeten voorzet die werd ingekopt door invaller Rocco Keizer. Onoplettendheid werd de verdediging fataal. Björn Wagenaar schoof de 2-2 binnen. en het werd nog erger voor DOVO. In blessuretijd kopte Tim Peters de 2-3 binnen.

GVVV pakt
een punt

Veenendaal - GVVV speelde met 1-1 gelijk bij IJsselmeervogels. Bij rust was de stand 0-0. Soufiane Laghmouchi bracht de Veenendaalse Tweede Divisionist met 1-0 aan de leiding. De ploeg van trainer Niek Oosterlee leek de drie punten uit het vissersdorp mee naar Veenendaal te nemen, maar daar stak Oktay Ozturk vijf minuten voor tijd een stokje voor door de gelijkmaker te scoren. Bij deze stand bleef. Geen competitiewedstrijd voor GVVV zaterdag 10 februari. De eerstvolgende partij om de punten staat voor zaterdag 17 februari op het programma. Dan ontvangt het op sportpark Panhuis koploper Katwijk. Aanvang van deze wedstrijd is 15.30 uur.

Verlies voor
Oranje Wit

Elst - Oranje Wit, de nummer laatst in de 4e klasse H (West 1) verloor op eigen veld van titelkandidaat FC Lienden. De Betuwse ploeg scoorde drie keer. Daar kon de formatie van trainer Hans van Kesteren geen enkel doelpunt tegenover stellen. SVMM is zaterdag 10 februari is zaterdag de tegenstander van Oranje Wit. Het betreft hier een uitwedstrijd voor de Elsterse voetballers.

Meer berichten