Logo rijnpost.nl

SKF wint ook tweede wedstrijd

  Sport

VEENENDAAL - SKF heeft de knappe winst op Unitas/Perspectief afgelopen zaterdag een goed vervolg gegeven. Tussen de kassen in De Lier werd met 22-26 gewonnen van promovendus Valto.
Valto was een voor SKF onbekende tegenstander. Een ploeg die de laatste jaren in de lift zit en haar zaakjes goed voor elkaar heeft getuige ook de professioneel ogende livestream van de wedstrijd op YouTube.  Vorige week opende Valto het seizoen met een toch wel verrassende uitzege op KVS/Maritiem.

Hoog rendement

Het eerste kwartier was het initiatief voor Valto. De ploeg haalde een hoog rendement uit de aanvallen en kwam op 4-2. SKF moest aanklampen en deed dat ook. Maar nadat SKF bij 5-5 op gelijke hoogte was gekomen, nam de ploeg de regie over en liep uit naar een comfortabele 8-12 voorsprong. Valto gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam nog voor rust terug tot 11-12.

Voorsprong
 

Na rust liep SKF langzaam weg naar een voorsprong van 5 punten, 16-21. En in tegenstelling tot vorige week, werd die voorsprong niet meer uit handen gegeven. Dat ondanks het feit dat Valto zich een hecht collectief toonde met lepe spelers, waar veel ploegen het nog lastig tegen gaan krijgen in De Lier. Maar steeds als Valto scoorde, scoorde SKF meteen weer tegen. Om en om scorend werd het einde van de wedstrijd bereikt bij 22-26.
 

Tevreden

Coach Steven Brink was na afloop weer tevreden over zijn ploeg. "Aanvallend dwingen we weer veel goals af, waarbij er bij een aantal spelers nog meer in het vat zit. Met onze aanvallende dadendrang is het aan tegenstanders om met een antwoord te komen. Neemt niet weg dat we verdedigend nog wat moeten bijschaven."

Komende zaterdag speelt SKF in en tegen Nieuwerkerk, dat ook beide eerste wedstrijden won.
 

Scores SKF: Sytse de Jong 9, Daniël van Munster 4, Bram Grijzenhout 3, Sarah van der Meer 3, Vera van Ekris 2, Ilse van Ekris 2, Bart Mast, Tessa van de Bos, Yorn van Kleij.
 
 

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox