Justin Spies: 'Ik was net goed bezig'


<p>Justin Spies, vanuit de eigen kweek in hoofdmacht van GVVV, hoopt dat de competitie weer snel hervat wordt.</p>

Justin Spies, vanuit de eigen kweek in hoofdmacht van GVVV, hoopt dat de competitie weer snel hervat wordt.

(Foto: Henk Jansen)

Justin Spies: 'Ik was net goed bezig'

  Sport

“Ik was net goed bezig en zorgt het coronavirus ervoor dat er niet meer gevoetbald kan worden. Ook niet of nauwelijks kan worden getraind. Dit ervaar ik als een grote leurstelling. Natuurlijk, net zo als al die andere spelers die graag op zaterdag tegen een bal willen trappen. Ik was bezig een plek in de hoofdmacht van G.V.V.V. te veroveren.”

Door Henk Jansen

Veenendaal - Bovenstaande woorden zijn van Justin Spies (19) uit Veenendaal. Hij geldt op sportpark Panhuis, aan de ‘blauwe’ zijde, als een groot talent. Een talent dat voorkomt uit de eigen jeugd. Eérn die al op 4-jarige leeftijd het shirt van G.V.V.V. aantrok. Een speler waarvan al snel duidelijk werd dat het voetbalaanleg had. Toonde zich ook al vroeg een waterrat. “Na het behalen van het zwemdiploma ben ik op de voetbal gegaan. Dat het G.V.V.V. is geworden komt niet alleen omdat mijn opa Bert van Meegdenburg en zijn zoon Dennis gek waren van het spel, maar ook dat ze goed konden voetballen en liefde voor G.V.V.V. toonden”, aldus Justin Spies.

Basis

Voordat de corona ook voor de voetballers roet in het eten gooide maakte Justin al zeven wedstrijden deel uit van de Veenendaalse Tweede Divisionist. Daarover de Veenendaler zelf: “In vijf van die wedstrijden maakte ik twee wedstrijden deel uit van het basisteam. Stond op het middenveld, om vervolgens op de rechtsback mijn kunsten te laten zien. Behalve doelman heb ik als jeugdige voetballer op verschillende posities gepeeld. Mijn grote wens is om in de hoofdmacht van G.V.V.V. ooit een plek op het middenveld te krijgen. Maar momenteel maakt het me wat de positie betreft niet zoveel uit. Ik wil ervaring opdoen, op welke positie dan ook.” Van ‘Onder 19’ van ‘de blauwen’ naar de hoofdmacht. Justin ervoer al snel dat het allemaal wat sneller gaat. Waarbij de jeugdige Veenendaler vooral kritisch naar zichzelf kijkt. “De balbehandeling alleen al is alleen al zoveel sneller. Dat kan dus veel beter. Geen domme overtredingen maken, waarvan ik me in de twee gespeelde wedstrijden van bediende. Kijken is ook een belangrijk aspect van het spel. Niet alleen in wedstrijden, maar ook in trainingen moet ik de nodige ervaring op doen.”

Oom Dennis

Dennis van Meegdenburg, een speler die seizoenen lang van betekenis is geweest in de hoofdmacht van GVVV, is nog altijd verbonden aan ‘de blauwen’. Is assistent-trainer. Justin: “Tijdens de trainingen ben ik gewoon een van de spelers en niet de neef van Dennis.” De liefde voor GVVV zit al diep bij Justin. Zo traint hij de onder 11 jeugd. Justin houdt zich momenteel fit en in conditie middels een door de trainer uitgereikt trainingsschema. Maar hij hoopt dat de voetbal weer snel gaat rollen. Dan weet hij ook weer dat zijn trotse opa Dennis vanaf de tribune zijn spel zal volgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden