<p>Luuk van der Leeden is aan zijn vierde seizoen bezig bij Candia&#39;66. (Foto: Henk Jansen)</p>

Luuk van der Leeden is aan zijn vierde seizoen bezig bij Candia'66. (Foto: Henk Jansen)

(Foto: )

'Een plek bovenin moet mogelijk zijn'

  Sport

Luuk van der Leeden (29) heeft inmiddels de kater na het 3-1 thuisverlies tegen VVA Achterberg verwerkt. Een andere kater is daar echter voor in de plaatst gekomen. Die van het nog steeds oplaaiende coronavirus waardoor de competitie door de KNVB voor een aantal weken, of zelfs nog langer, is uitgesteld. Het zint de laatste man van de Rhenense hoofdmacht Candia’66 geenszins. Niet meer de uitdaging van een wedstrijd en volop trainen.

Rhenen - ‘’Het voelde zo goed om weer voor de competitiepunten in actie te komen. Vergeten was het vorige seizoen dat voortijdig werd afgebroken. Een seizoen dat geen kampioen en geen degradant opleverde. Ook allemaal vanwege het coronavirus. Zijn we inmiddels vier wedstrijden verder en dan wordt er weer een streep door de competitie gehaald. Voorlopig althans. Tenminste, dat hoop ik’’, aldus de boomlange en fysiek sterke laatste man in de selectie van de Veenendaalse trainer Dick Boon.

Meedoen

Fit en met veel motivatie begon Luuk van der Leeden die als jeugdspeler opgroeide bij Candia’66, twee seizoenen in de hoofdmacht van de Grebbestadploeg speelde, daarna voor vijf seizoen voor Oranje Wit in Elst uitkwam, en nu alweer vier seizoenen op het oude nest in Rhenen terug is, aan het seizoen ‘2020-2021’. Een seizoen om meer dan alleen mee te doen in de 4e klasse I. Luuk: ‘Een plek bovenin moet mogelijk zijn. Meedoen om het kampioenschap of om een periodetitel. Daar hebben we onze zinnen op gezet. Er zit voetbal genoeg in onze selectie. Het is te hopen dat de competitie weer snel begint.’’ Luuk blikt ook nog even terug op de verloren derby tegen VVA. ‘’Voetballend waren we niet veel minder. Het verlies is te wijten dat wij, als jongens, tegen ‘mannen’ hebben gespeeld.

Luuk van der Leeden wil graag met Candia’66 de stap naar de 3e klasse maken. Als het even kan dit seizoen. ‘’Dat hoop ik niet alleen voor mezelf, maar voor de hele selectie en natuurlijk de vereniging. Het wordt tijd om weer een stap hoger te maken. Dat moet met de huidige groep toch mogelijk zijn.’’

Stap

Luuk van der Leeden wil graag met Candia’66 de stap naar de 3e klasse maken. Als het even kan dit seizoen. ‘’Dat hoop ik niet alleen voor mezelf, maar voor de hele selectie en natuurlijk de vereniging. Het wordt tijd om weer een stap hoger te maken. Dat moet met de huidige groep toch mogelijk zijn.’’ Candia’66 selectie traint aangepast een keer per week

Door Henk Jansen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden