<p>Spelmoment uit de wedstrijd Veenendaal-Stroe. Veenendaal wint met 3-0 met goed voetbal en geeft de tegenstander geen kans.</p>

Spelmoment uit de wedstrijd Veenendaal-Stroe. Veenendaal wint met 3-0 met goed voetbal en geeft de tegenstander geen kans.

(Foto: Co Keulstra)

Veenendaal wint op twee fronten

  Sport

Voetbal Vereniging Veenendaal en ING blijven na zes succesvolle jaren ook de komende drie jaar samenwerken. Het sponsorcontract met hoofdsponsor ING is per 1 september verlengd. Minimaal 25 procent van het sponsorbedrag wordt besteed aan meiden- en vrouwenvoetbal. Dit sluit aan bij de doelstelling die de KNVB en ING begin dit jaar hebben uitgesproken om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld.

Door Co Keulstra

VEENENDAAL - Veenendaal is blij met het vertrouwen van ING om samen te werken aan de groei van het meiden- en vrouwenvoetbal. Het meiden- en vrouwenvoetbal is de afgelopen jaren al volop in ontwikkeling in Nederland. Met onder andere de bijdrage van ING krijgt het meiden- en vrouwenvoetbal de kans om zich ook bij amateurclubs verder te ontwikkelen. Voorzitter Andre Kiesbrink van Veenendaal: “We zijn ontzettend blij met de verlenging van ons sponsorcontract met ING en kijken uit naar de komende jaren. En natuurlijk dragen wij graag bij aan de verdere ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal in Nederland.”

STROEve start

Op het ‘met afstand gezelligste terras’ van v.v. Veenendaal zag het toegestroomde publiek de vrouwelijke scheidsrechter Hoogendijk uit Enschede precies om 15.00 uur het beginsignaal geven tussen de wedstrijd v.v. Veenendaal- v.v. Stroe. Voor beide ploegen was dit het eerste competitieduel in de 3e klasse Oost van het seizoen 2020/2021. De spelers werden met fakkelvuur naar het veld geleid en ook vuurwerk werd erbij afgeschoten.

Beide ploegen waren gebrand op de overwinning maar tegen het betere spel van de Veenendalers had de ploeg uit Stroe geen verweer. Rodney van Kooten was de plaag van de verdediging van Stroe maar zijn eerste schot ging naar de strak blauwe wolken. De eerste corner was voor Stroe, maar die werd afgeslagen door de verdediging, evenals de doelpoging van Axel Lensen. Een gave kopbal van Kroesbergen werd uit de bovenhoek geranseld door keeper Van Veldhuizen en een schot van alweer Rodney ging maar net over. Een goede voorzet van de linksbuiten werd ingekopt maar ging langs de verkeerde kant van de paal. Keeper Guido Prins hield zijn doel schoon.

Er waren kleine kansjes over en weer, maar een goed lopende aanval van de thuisploeg resulteerde in een strak schot van Rodney en op het terras kon men juichen. Wout Jan van de Kleut was de vervanger van Demion Soleana en in de 33ste minuut kreeg Veenendaal een vrije schop te nemen door Kroesbergen, die hem netjes naast de doelman plaatste. 2-0. Even later werd een goed genomen corner door Norbert Meeuwisse met het hoofd binnengewerkt: 3-0. Dat was tevens de ruststand.

Na de thee werd Remco Noorlander ingebracht en even later ook Mohammed Hassan Ali. De bezoekers zochten de aanval maar Veenendaal bleef voetballend de baas. De thuisclub nam wat gas terug en speelde de wedstrijd rustig uit. De gasten uit Stroe waren duidelijk de mindere van dit ontketende Veenendaal. De geel/blauwen van Sportpark De Groene Velden zijn goed aan het seizoen begonnen.

De spelers van trainer Tom Gesgars deden zaterdag goede zaken door met 3-0 van v. v. Stroe te winnen met goed voetbal. De geel/blauwen van sportpark De Groene Velden 2 kwamen geen moment in de verdrukking. Het duel werd in de eerste helft beslist met drie doelpunten. Doelpunten: Rodney van Klooster, Dion Kroesbergen en Norbert Meeuwwisse.

Goede leiding

Er mochten 250 toeschouwers zonder reservering komen kijken. Iedereen hield zich aan het protocol. Scheidsrechter mevrouw Hoogendijk hield de spelers strak en maakte geen fouten. Zij lastte in beide helften een drinkpauze in en er waren weinig overtredingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden