Foto: Annet Dankelman-Verwelius

Nieuw schoolgebouw CLV Veenendaal officieel opgeleverd

  Nieuwsflits

Donderdagochtend 12 november was voor het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) een memorabele ochtend. In de ochtend werd gestart met de oplevering van het nieuwe gebouw en iets voor de middag vond daadwerkelijk de sleuteloverdracht plaats.

VEENENDAAL - De komende anderhalve maand wordt aan de laatste punten gewerkt en wordt het gebouw ingericht om het op 4 januari te betrekken. 

In maart 2019 begon de sloper. In september 2019 werd het terrein overgedragen aan de bouwer. In die periode waren het terrein en het gebouw niet van het CLV, maar moest ook de opdrachtgever toestemming vragen om het bouwterrein te mogen betreden. 

Verleden

Bij het ontwerpen van het nieuwe gebouw stond voorop dat het CLV haar leerlingen wilde laten zien, tot in lengte van jaren, dat het verleden van grote waarde is en dat je heel goed iets nieuws kunt bouwen op een bestaande basis. 

Ook stond voorop dat het gebouw ruimte moest bieden om buiten de lokalen te leren, overleggen, studeren op leerpleinen. En dat is goed gelukt. 

Geen gas

Het nieuwe gebouw is niet aangesloten op aardgas, behalve enkele Science lokalen voor proeven met een vlam. Zonnepanelen zorgen voor de meeste energie. Verwarming en koeling gaan via lucht die aangezogen en afgevoerd wordt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden