<p>De brug bij de Componistensingel heeft zijn beste tijd gehad.</p>

De brug bij de Componistensingel heeft zijn beste tijd gehad.

(Foto: Marco Diepeveen)

Brug Componistensingel eindigt als 'brandhout'

  Nieuwsflits

Na veertig jaar is de wandel- en fietsbrug bij de Veenendaalse Componistensingel ‘op’. Overigens is er geen gevaar voor de verkeersveiligheid. De gemeente laat in november van dit jaar een nieuwe brug aanleggen.

VEENENDAAL – De verouderde brug richting basisschool De Grondtoon is aan het einde van zijn levensduur, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Er bestaat een online Bruggenbank, waarop tweedehands bruggen worden aangeboden. Maar daar is dit exemplaar te oud voor.”

Duurzame materialen

Het is de bedoeling dat de nieuwe brug ‘zo circulair mogelijk’ wordt gebouwd, met toepassing van duurzame materialen. Dat betekent dat die na de volgende veertig jaar weer herbruikbaar moeten zijn.

Aansluiten bij andere bruggen

Inmiddels is de aannemer gestart met het brugontwerp, dat deze maand wordt afgerond. Belanghebbenden – het waterschap, omwonenden en de school – worden meegenomen in dit proces. De uitstraling van de nieuwe brug moet aansluiten bij de andere bruggen in Veenendaal-West.

2021

Na de bezwaartermijn start medio november de aanleg, die begin 2021 gereed moet zijn. De totale kosten van de brug bedragen 143.400 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden