<p>Molen De Vriendschap aan de Nieuweweg in Veenendaal krijgt dit weekend bezoek. (Foto: Thije Jansen)</p>

Molen De Vriendschap aan de Nieuweweg in Veenendaal krijgt dit weekend bezoek. (Foto: Thije Jansen)

(Foto: Thije Jansen)

Voorzitter molenvereniging bezoekt Veense molen

  Nieuwsflits

Molen De Vriendschap aan de Nieuweweg in Veenendaal krijgt zaterdag bezoek van Nico Papineau Salm. Hij is de voorzitter van de Vereniging De Hollandsche Molen.

VEENENDAAL - Deze organisatie zet zich al bijna honderd jaar in voor het voortbestaan en draaiend houden van de wind- en watermolens van Nederland.

Jubileum

Voor het aankomende honderdjarig bestaan van de vereniging bezoekt de voorzitter de komende drie jaar honderd molens in Nederland. Hij wil hiermee onderstrepen dat molen na al die jaren nog steeds bij Nederland horen en dat dit in de toekomst ook zo zal blijven. 

Opvallend is dat al deze bezoeken worden gedaan per trein of fiets.

In gesprek

Tijdens het bezoek aan De Vriendschap spreekt Papineau Salm met de huidige vrijwillig molenaar Peter Tijssen en oud molenaar Gert van Eden. Daarnaast zijn de leerling- en jeugdmolenaar, de nieuwe eigenaar en een deel van het molenbestuur vertegenwoordigd. 

Gedurende een huisgemaakte lunch wordt er op gepaste afstand op één van de molenzolders onder andere gepraat over de nieuwe ontwikkelingen. De molen heeft namelijk sinds begin dit jaar een nieuwe eigenaar.

‘Vrijwilligers zijn fundament’

Persoonlijk contact met de mensen in het veld is heel belangrijk en daarom spreekt de voorzitter ook alle vrijwilligers. ‘Zij zijn immers het fundament van het molenbehoud in ons land’, aldus de vereniging.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden