<p>De Basiliek was tot in de puntjes ingericht op de anderhalve meter maatregel.</p>

De Basiliek was tot in de puntjes ingericht op de anderhalve meter maatregel.

(Foto: Studio Pothoff)

Veenendaalse ondernemers lunchen in ruime zaal

  Nieuwsflits

Voor het eerst sinds lange tijd konden ondernemers uit Veenendaal en de regio woensdag weer een live bijeenkomst bijwonen, waarbij uiteraard alle denkbare maatregelen waren genomen om dit coronaproof te kunnen doen. 

VEENENDAAL - Ruim 75 ondernemers kwamen naar deze Prinsjesdaglunch, die georganiseerd werd door de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) en mede mogelijk gemaakt werd door gemeente Veenendaal, VNO-NCW VeluweVallei, Schuiteman accountants & adviseurs en Rabobank Vallei en Rijn. 

Belastingplan 

Na de lunch, het welkomstwoord door BOV-voorzitter Gerrit Valkenburg en het hart onder de riem door wethouder Dylan Lochtenberg, lichtte fiscalist Bram Faber van Schuiteman het Belastingplan 2021 toe. 

Hij vertelde het publiek over welke maatregelen en welke voornemens het kabinet heeft uitgesproken en gaf hier en daar een tip hoe men belasting kan besparen. 

Geen bezuinigingen

Aansluitend constateerde gastspreker Syp Wynia dat het ongekend is wat er nu gebeurt: ondanks het gigantische begrotingstekort, komt er géén belastingverzwaring. Terwijl er tientallen jaren steeds bezuinigd werd ‘voor toekomstige generaties’ wordt er nu voor vele tientallen miljarden geleend door de overheid. 

‘Die rekening komt straks. En met de sterk toenemende vergrijzing, zijn het juist de toekomstige generaties die deze gepresenteerd krijgen.’ 

Cadeaukistje

De sprekers ontvangen als dank een cadeaukistje met duurzame en regionale producten van Veenendaal4Fair.

De organisatie kijkt tevreden terug op de geslaagde bijeenkomst. De Basiliek was tot in de puntjes ingericht op de anderhalve meter maatregel en de bezoekers werkten uitstekend mee om de bijeenkomst veilig te laten verlopen.

Inschrijven

Ondernemers uit Veenendaal die ook eens willen kennismaken met de BOV kunnen via de website BOVeenendaal.nl inschrijven op de workshop over Subsidies voor het MKB die op 29 september wordt gehouden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden