<p>Youri Roseboom bij zijn aantreden bij DOVO in juni.</p>

Youri Roseboom bij zijn aantreden bij DOVO in juni.

(Foto: DOVO)

Youri Roseboom per direct op non actief bij DOVO

  Nieuwsflits

De wegen van Youri Roseboom en DOVO gaan al weer uit elkaar. De speler die gezien wordt als een talentvol voetballer heeft zich volgens de club niet aan gemaakte afspraken gehouden.

VEENENDAAL - Bij nader inzien heeft de speler aangegeven niet in de O23 te willen spelen. Dit is onacceptabel, omdat binnen DOVO de trainer bepaalt in welk team je moet spelen. 

Kans gegeven

“Youri is een talentvolle speler, maar helaas is hij op dit moment nog niet wedstrijdfit. We hebben hem de kans gegeven om bij de O23 weer op niveau te komen. Dit is met hem besproken en we waren het er samen over eens dat hij aan zou sluiten bij het eerste op het moment dat dit kon”, aldus trainer Scott Calderwood. 

Bij een andere club getraind

Roseboom is de tijd gegeven de situatie te overwegen en zou woensdag kenbaar maken wat zijn beslissing zou zijn. Echter in de tussenliggende periode heeft hij zonder overleg bij een andere club meegetraind. Wat zorgt voor een directe breuk in het wederzijds vertrouwen.

DOVO geeft aan de speler per direct op non actief te hebben gezet en met hem in gesprek te gaan hoe deze situatie tot een goed einde gebracht kan worden.

Contractbreuk 

DOVO neemt de actie van de buitenspeler hoog op en betitelt dit als contractbreuk. Uiteraard is DOVO teleurgesteld in de actie van de talentvolle speler, die gezien wordt als een aanwinst voor de in de eerste divisie uitkomende O23 en mogelijk in de toekomst voor het eerste elftal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden