<p>Wethouder Marco Verloop (links) ontvangt het juryrapport van Wim Bakker en aan aantal vrijwilligers van Veenendaal4Fair.</p>

Wethouder Marco Verloop (links) ontvangt het juryrapport van Wim Bakker en aan aantal vrijwilligers van Veenendaal4Fair.

(Foto: Jan-Fotografie)

Veenendaal mag titel Fairtrade blijven voeren

  Nieuwsflits

Veenendaal heeft onlangs met succes voor de tweede keer haar titel Fairtrade Gemeente weten te herbevestigen. Sinds 2016 voert Veenendaal deze titel.

VEENENDAAL - Een Fairtrade Gemeente betekent dat ze zich houdt aan zes opgestelde criteria. Bijvoorbeeld dat het gemeentebestuur zich uitspreekt voor de inkoop van eerlijke producten en dat de lokale gemeenschap deze ook gebruikt.

Werkgroep

Een ander criterium is dat er een lokale werkgroep actief is die initiatieven neemt om de titel te behalen en behouden. In Veenendaal is dat de vrijwilligersorganisatie Veenendaal4Fair. Die werkte de afgelopen jaren samen met winkeliers, horeca, ondernemers en studenten om fairtrade producten onder de aandacht te brengen.

Ook de site veenendaal4fair.nl speelt hier een belangrijke rol in en dit platform wordt de komende tijd verder uitgebouwd. Hier kunnen ondernemers en consumenten snel zien welke fairtrade producten er zijn en waar ze te koop zijn.

Koffie en thee

De gemeente Veenendaal zelf geeft het goede voorbeeld als het om fairtrade gaat, volgens het juryrapport. Op het gemeentehuis wordt naast koffie en thee steeds vaker gekozen voor fairtrade producten.

Wethouder Marco Verloop ontving met plezier het juryrapport van Wim Bakker van Veenendaal4Fair.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden