Het terrein waar het nieuwe clubhuis moet komen te staan.
Het terrein waar het nieuwe clubhuis moet komen te staan. (Foto: Scouting Scherpenzeel)

Scouting Scherpenzeel op zoek naar donaties

  Nieuwsflits

Scouting Scherpenzeel e.o. is een crowdfunding gestart om geld op te halen voor het nieuwe clubhuis. De scouting heeft al veel acties gedaan, maar juist op het moment dat er een aantal grotere evenementen georganiseerd zouden worden, brak de coronacrisis uit en moesten deze worden geannuleerd. Hierdoor lopen zij dus veel geld, waar min of meer op gerekend was, mis.

SCHERPENZEEL - De crowfunding loopt via de website www.steunscouting.nl. Hier kunnen kleine en grote bedragen worden gedoneerd maar ook is de mogelijkheid een stukje van het nieuwe gebouw te doneren zoals een toilet, mengkraan of een dakspant. Als tegenprestatie wordt de (bedrijfs)naam van de donateur vermeld. Bij grotere donaties is het altijd mogelijk hierover in gesprek te komen.

Er is afgelopen week ook een speciale website online gekomen waar alles over de nieuwbouw en de acties te vinden is: www.nieuwbouwscoutingscherpenzeel.nl.

Bouwplannen

Onlangs is het bestemmingsplan voor het nieuwe terrein van Scouting Scherpenzeel e.o. bij de gemeente ter inzage gelegd. Dit houdt in dat de vereniging weer een stap verder is bij het bouwen van een nieuw clubhuis en het ontwikkelen van een groot scoutingterrein aan de Breelaan. 

De bouwplannen zijn inmiddels in zeer vergevorderd stadium. Alleen zit er nog een gat in de begroting en de gemeente wil, voordat zij de beloofde lening definitief gaat toezeggen, bevestiging dat de rest het benodigde geld er ook daadwerkelijk gaat komen. En dat is, mede door de coronacrisis, nog een onzekerheid.

Wachtlijst

Scouting Scherpenzeel e.o. is een vereniging met ongeveer tweehonderd leden en heeft een behoorlijk grote wachtlijst voor kinderen die ook graag een plekje willen binnen de groep.

De vereniging heeft nog steeds het streven om het nieuwe gebouw in het najaar van 2021 in gebruik te gaan nemen maar dan moet wel het benodigde bedrag (zo goed als) binnen zijn. Daarom doet men allerlei grote en kleine acties.

Twee verenigingen

De vereniging is in 2018 ontstaan uit de twee scoutingverenigingen die in Scherpenzeel waren, De Vallei- en De Willaergroep. Deze laatste had haar stekje al sinds meerdere decennia op een stukje terrein aan de rand van het dorp aan De Koepel. Helaas heeft de eigenaar van de grond besloten dat de vereniging weg moest en in 2017 hebben zij deze, met pijn in het hart, moeten verlaten.

Speltakken

Er was geen nieuwe permanente locatie beschikbaar en zitten twee van de vier speltakken van de voormalige Willaergroep nu in een oud boerderijtje waar zij in juni 2021 ook weer uit moeten. Eén speltak heeft onderdak kunnen vinden in het andere clubhuis, maar dit biedt niet voldoende ruimte om ook de anderen te huisvesten. Daarom is er, tijdelijk, ook een speltak gestopt.

www.steunscouting.nl/project/scouting-scherpenzeel-e-o-heeft-een-nieuw-clubhuis-nodig

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden