<p>V.l.n.r. Petra Doornenbal (Renswoude), Iris Meerts (Wijk bij Durstede), Gert-Jan Kats (Veenendaal), Hans van der Pas (Rhenen), Frits Naafs (Utrechtse Heuvelrug) en Marc Janssen (MMA).</p>

V.l.n.r. Petra Doornenbal (Renswoude), Iris Meerts (Wijk bij Durstede), Gert-Jan Kats (Veenendaal), Hans van der Pas (Rhenen), Frits Naafs (Utrechtse Heuvelrug) en Marc Janssen (MMA).

(Foto: Fotostudio7)

Veenendaal sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

  Nieuwsflits

De gemeenten Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Wijk bij Duurstede gaan samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Hier kan iedereen anoniem een melding doen over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen.

VEENENDAAL - De betrokken burgemeesters en Marc Janssen van het meldpunt tekenden donderdag 10 september een samenwerkingsovereenkomst. De gemeenten ontvangen vanaf nu van Meld Misdaad Anoniem signalen over criminaliteit en fraude in hun eigen gemeente.

Geen politie

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en géén onderdeel van de politie. Marc Janssen: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”

Effectievere aanpak

Door de samenwerking heeft Veenendaal meer informatie te beschikking en moet zo effectiever criminaliteit kunnen aanpakken. Bijvoorbeeld het fenomeen ondermijning, waar onder meer illegale drugsproductie onder valt, of fraude met uitkeringen.

Ogen en oren inwoners

De burgemeesters zijn blij met de samenwerking: “Wij vinden het belangrijk dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig.”

Inwoners konden altijd al anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem. Vanaf nu krijgt niet alleen de politie, maar ook de gemeente de anonieme meldingen en kan daarop in actie komen.

Bereikbaarheid

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook via een beveiligde omgeving op:

www.meldmisdaadanoniem.nl/melden

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden