Foto:

23-jarige Tijs van der Weele nieuwe fractievoorzitter GroenLinks Veenendaal

  Nieuwsflits

Met 23 jaar is Tijs van der Weele de jongste fractievoorzitter van GroenLinks Veenendaal. Hij volgt Kees Oskam op, die vorige maand zijn vertrek bekend maakte.

VEENENDAAL - In de raadsvergadering van 17 september wordt Van der Weele benoemd tot raadslid.

Schaduwraadslid

Sinds de verkiezingen van 2018 is Van der Weele schaduwraadslid voor GroenLinks Veenendaal. “In de tijd als schaduwraadslid heb ik kunnen ervaren hoe het raadswerk is en wat ik ervan moet verwachten. De vernieuwing van de fractie was binnen de partij al langer onderwerp van gesprek, en ik ben goed voorbereid op mijn nieuwe positie als raadslid en fractievoorzitter.”

Sociaal en groen

Van der Weele gaat zich naar eigen zeggen vooral focussen op sociale en groene onderwerpen. “Het zou mooi zijn als we dat nog meer kunnen combineren, denk bijvoorbeeld aan het tekort aan betaalbare en duurzame woningen. We moeten hier de komende tijd echt groene en sociale oplossingen voor gaan vinden.”

“Verder vind ik het erg belangrijk dat er voldoende aandacht is voor een goed cultureel klimaat in Veenendaal, dit is een van de voorwaarden voor een mooie, bruisende stad.”

Contact met inwoners

Er zijn meer ontwikkelingen binnen de partij, met een nieuw bestuur en de vernieuwde fractie gaat er nog meer aandacht besteed worden aan het contact met de inwoners van Veenendaal. 

Door de coronacrisis zijn de huis-aan-huis acties stil komen te liggen. Er wordt op dit moment nagedacht over alternatieve manieren om toch in gesprek te kunnen gaan met inwoners. 

Het vernieuwde partijkantoor aan de Fluitersstraat zal hier ook in de toekomst een belangrijke rol in gaan spelen.

Jongerenorganisatie

Het nieuwe GroenLinks raadslid begon zijn politieke carrière in de jongerenraad van Veenendaal. Ook was hij actief bij Dwars, de jongerenorganisatie van GroenLinks. 

Van der Weele zit in de laatste fase van zijn studie verpleegkunde, en werkt bij de GGD, in het team dat het bron- en contactonderzoek voor COVID-19 doet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden