Voorlopig zingen de leden op een avond met tweemaal een halve groep op anderhalve meter afstand en zal er geen pauze en nazit zijn.
Voorlopig zingen de leden op een avond met tweemaal een halve groep op anderhalve meter afstand en zal er geen pauze en nazit zijn.

Mannenkoor zingt weer, maar op gepaste afstand

  Nieuwsflits

Het Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor heeft de wekelijkse repetities per 2 september hervat. Nadat ze op 9 maart de repetities hebben gestaakt ten gevolge van de maatregelen om corona te bestrijden, was nu het moment gekomen om weer voorzichtig te beginnen.

VEENENDAAL - Het virus is nog niet verslagen, er zijn nog steeds besmettingen in Nederland, maar het bestuur van het RVM heeft de nodige maatregelen genomen waar door het risico op besmetting tijdens het zingen tot een minimum wordt beperkt. Zij acht het dan ook verantwoord om in aangepaste vorm de wekelijkse repetities te hervatten.

Ventilatie in orde

De leden zijn geïnformeerd om de coronaregels in acht te nemen en bij de geringste twijfel over de gezondheid de repetitie niet te bezoeken. Het bestuur heeft onderzoek gedaan naar de ventilatie in de repetitieruimte in De Open Hof, deze voldoet aan alle voorschriften. Voorlopig zingen de leden op een avond met tweemaal een halve groep op anderhalve meter afstand en zal er geen pauze en nazit zijn.

Concerten vervallen

Alle geplande concerten voor het seizoen 2020/2021 zijn komen te vervallen maar het koor maakt alweer nieuwe plannen om verantwoord te kunnen optreden. Als eerste staat een online kerstconcert gepland wat door de Veenendaalse bevolking is te volgen via Kerkdienst gemist in de Open Hof. Op zaterdagavond 19 december om 20.00 uur gaan deze online.

Jubileumjaar

In 2022 is het jubileumjaar, het RVM bestaat dan veertig jaar, dat hoopt het koor te vieren met een groot live concert in theater De Lampegiet.

‘Gelukkig zijn we als koor de periode van de lockdown goed doorgekomen. We zijn met elkaar in contact gebleven met bijna wekelijks een mail of bericht over het wel en wee van de vereniging. Onze dirigent Jimco Zijlstra heeft een nieuw lied digitaal ingezongen waar onze zangers onder de douche enthousiast mee aan het repeteren zijn gegaan. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.’

www.rvmkoor.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden