Wilde paarden zoeken verkoeling in de uitlopers van de Rijn bij Jufferswaard, op de achtergrond ligt de Blauwe Bever aangemeerd.
Wilde paarden zoeken verkoeling in de uitlopers van de Rijn bij Jufferswaard, op de achtergrond ligt de Blauwe Bever aangemeerd. (Stichting Rijnoevervaarten)

Op safari over de Rijn naar Jufferswaard

  Natuur

Het safarischip De Blauwe Bever vaart vanaf de Rijnkade in Rhenen naar De Jufferswaard. Een schitterende tocht langs diverse natuurgebieden met een wandelexcursie in het natuurgebied de Jufferswaard, waar de Renkumse en Heelsumse beek samenkomen.

Regio - Het safarischip De Blauwe Bever vaart langs de Blauwe Kamer en de voormalige steenfabriek de Plasserwaard richting Wageningen, dan langs de Wageningse Bovenpolder en de Wageningse Berg naar de oever van de Jufferswaard, waar de Renkumse en Heelsumse beek samenkomen. De Jufferswaard, is gelegen tussen Renkum en de Rijn, ten oosten van de papierfabriek. Dit mooie natuurterrein is in 2015 opnieuw ingericht en tijdens deze vaart is goed zichtbaar hoe de natuur zich hier ontwikkeld heeft. De deelnemers gaan van boord voor een wandeling van ca 45 minuten in het terrein, waar vaak veel interessante watervogels en planten te zien zijn. Na de walexcursie vaart de Blauwe Bever nog een stukje stroomopwaarts om daarna terug te keren naar Rhenen. Voor meer informatie en/of reserveren: www.deblauwebever.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden