Ad Verhage
Ad Verhage (Eigen beheer musici)

Ad Verhage geeft concert in Westerkerk

  Muziek

Ad Verhage geeft een concert in de Westerkerk in Veenendaal. Hij speelt werken van Johann Sebastian Bach op orgel en klavecimbel.

Veenendaal - Het programma beweegt zich tussen uitersten: van zeer intieme werken voor klavecimbel (o.a. de zevendelige 5e Franse Suite) tot het groots en meeslepende Preludium en Fuga in e kl.t. BWV 548 waarmee het concert besloten wordt. Het programma start met enkele van de Leipziger Choräle ('Komm Gott Schöpfer, Heilger Geist' en 'Allein Gott in der Höh sei Ehr, BWV 663).

In het centrum van het programma staat de zesde triosonate, een uitermate speels en vrolijk werk. Ad Verhage studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag schoolmuziek, orgel (bij Riek Jiskoot, Wim van Beek en Johann Th. Lemckert) en protestantse kerkmuziek bij Barend Schuurman en Theo Goedhart.

In 1983 behaalde Verhage het diploma uitvoerend musicus orgel. Momenteel is hij docent muziek aan de Christelijke Hogeschool Ede, cantororganist van de Andrieskerk te Amerongen en organist van de Westerkerk te Veenendaal. Hij geeft regelmatig orgelconcerten en maakte zijn eerste solo-CD met een bespeling van het Skrabl-orgel in de Westerkerk.

Het concert vindt plaats op 20 oktober om 16.00 uur in de Westerkerk. De entree is gratis, maar bij de uitgang wordt een collecte gehouden. Meer informatie is te vinden op www.westerkerkmuziekveenendaal.nl.

Meer berichten