Act met licht en water met het stuk "Waterdrums"
Act met licht en water met het stuk "Waterdrums" (Foto: Caecilia)

Spetterend Slagwerkconcert Caecilia Scherpenzeel

  Ingezonden

Afgelopen zaterdag spetterde de slagwerkgroep van Muziekvereniging Caecilia letterlijk. Met water, licht en filmbeelden werd een fantastische avond neergezet.

De slagwerkgroep bestaat dit jaar 10 jaar. Van een kleine groep, groeide het uit tot een voltallig orkest. Niet met alleen drums en percussie maar er werd ook geïnvesteerd in diverse melodische instrumenten zoals xylofoon en marimba’s.

Speciaal voor deze avond trad soliste Lisa Zandsteeg met panfluit op. Zij werd begeleid door de groep. Met de stukken “Rain Man” en “Gabriella’s Sang” werd het publiek meegevoerd in de romantische sfeer. Een arrangement van “Robin Hood” werd vertolkt samen met gast pianiste Maartje de Kruif.

Een gevarieerd programma kwam aan bod. Filmbeelden van Michael Jackson en ”Riverdance” leidde de stukken in van “Michael Jackson Medley” en “Lord of the Dance”. Een act met de b-bone’s –van pvc-buizen gemaakt instrument, beroemd geworden door de “Blue Man Group” – trok veel aandacht. Ook werd licht en water in de trommels niet geschuwd met het nummer “Waterdrums” en zo mocht de eerste rij bezoekers ook wat spetters ervaren. Afgesloten werd met een blazersensemble van het orkest, dat samen met de slagwerkgroep “Stormbreak” vertolkte.

De dirigent van de slagwerkgroep, Pieter Senden, nam deze avond na 10 jaar afscheid. Zoals Pieter zei; Ik heb een mooie tijd meegemaakt en ik wens de volgende dirigent veel succes met deze fijne groep toe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden