YourCube jongeren brengen liefde rond op valentijnsdag

  Ingezonden

Op donderdag 14 februari brengen de jongeren van het project YourCube van Netwerk voor Jou rozen rond bij mensen die wel wat extra liefde kunnen gebruiken.

Binnen YourCube zijn sinds oktober 15 jongeren gestart met hun ‘maatschappelijke diensttijd’. Deze jongeren doen vrijwilligerswerk omdat ze hiermee iets willen bijdragen aan de maatschappij. Na een traject van 100 uur kunnen ze ook een certificaat behalen, waarin hun competenties en werkzaamheden zijn vastgelegd. Ze zijn op verschillende plekken actief, in buurthuizen, zorginstellingen en in bedrijven. Erg leerzaam, maar vooral ook heel leuk.

Op Valentijnsdag barst het natuurlijk van de liefdesacties, de jongeren willen daarom juist op deze dag wat liefde verspreiden in Veenendaal. Ze brengen daarom rozen met handgemaakte kaartjes rond bij zo’n 20 adressen. De jongeren hebben zelf meegedacht naar wie de bloemen moeten gaan, en via het Netwerk voor Jou zijn er ook mensen aangemeld. Voor het rondbrengen eten we eerst gezellig met alle jongeren samen een Syrische lunch van eethuis Suryana. En daarna fietst iedereen naar zijn adressen om de bloemen met een persoonlijke groet weg te brengen. Organisatoren Henrieke Segers en Marthe Stegenga genieten erg van het initiatief van de jongeren zelf. Jonge mensen hebben veel talent en zijn erg maatschappelijk betrokken. Door kennis te maken met verschillende doelgroepen wordt hun wereldbeeld verbreedt. Het is de eerste keer dat alle jongeren die een individueel traject doen samen komen om in actie te zijn, maar zeker voor herhaling vatbaar!

Wanneer jij je ook wil inzetten dan ben je altijd welkom voor een gesprek.

Meer berichten